Επίσημη Επίσκεψη Ομπάμα Στη Γερμανία

Επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία πραγματοποιεί στις 18 και 19 Ιουνίου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Οπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος, στην ατζέντα των συζητήσεών του με την Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ θα βρεθεί ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Η επίσκεψη θα ακολουθήσει τη σύνοδο των G8 στη Βόρειο Ιρλανδία .

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, με την επίσκεψη επαναβεβαιώνονται οι ισχυροί δεσμοί των δύο χωρών, καθώς η Γερμανία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος και οικονομικός εταίρος.

Ο Ομπάμα θα συνοδεύεται από την σύζυγό του Μισέλ. Θα έχει συναντήσεις με την Καγκελάριο Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γερμανίας Joachim Gauck. Η επίσκεψη είναι συμβολική, αφού πενήντα χρόνια πριν ο Πρόεδρος Τζακ Κένετι είχε μεταβεί στο Βερολίνο για επίσκεψη και είχε αρχίσει την ομιλία του με την περίφημη φράση “Ich bin ein Berliner” αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Ομπάμα στη χώρα. Κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας μετέβη στο Βερολίνο για σύνοδο του Νάτο και για να επισκεφθεί αμερικανικά στρατεύματα στη Δυτική Γερμανία.