Επίσημη επίσκεψη Νίκου Αναστασιάδη στην Αθήνα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει αύριο Κυριακή, 10 Μαρτίου στην Αθήνα όπου θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό μετά την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.  Ο κ. Αναστασιάδης θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του κα Άντρη Αναστασιάδη.

Κατά την άφιξή του στην Αθήνα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα τύχει υποδοχής από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά και τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Τη Δευτέρα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΚΟΕ) και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ακολούθως θα έχει κατʼ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Στις 12.30 μ.μ. θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο στη συνέχεια θα δώσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Το απόγευμα θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη και τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα.

Κατά την επίσκεψή του, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνοδεύουν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Ιωσήφ Ιωσήφ και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα επιστρέψουν στην Κύπρο τη Δευτέρα το βράδυ.