Επίσημη επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος έφτασε αργά χθες στην ελληνική πρωτεύουσα μετά από πρόσκληση για συμμετοχή στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τα 185 χρόνια από την ανακήρυξη του Ιωάννη Καποδίστρια σε πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας και τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

Ο κ. Λαβρόφ θα συναντηθεί σήμερα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τον Έλληνα ομόλογό του Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον οποίο θα εγκαινιάσουν το Συμπόσιο «ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι σύγχρονες σχέσεις Ελλάδος – Ρωσίας».

Τον Σεργκέι Λαβρόφ θα συνοδεύει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας σιδηροδρόμων (RZD) Βλαντιμίρ Γιακούνιν, η οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον επί της αρχής για την απόκτηση του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και για την Rosco, την εταιρεία που έχει αναλάβει τη συντήρηση του τροχαίου υλικού για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και για άλλου είδους υποδομές, όπως είναι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Πιθανή θεωρείται επίσης η συζήτηση για ενεργειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της πώλησης της ΔΕΠΑ.