Επίσημη έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας ΕΕ

Αρχίζει επίσημα σήμερα, η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 με την τελετή έναρξης να λαμβάνει χώρα το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που αναρτάται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Προεδρίας, σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποδέχεται τον Πρόεδρο της Επιτροπής José Manuel Barroso και τους Επιτρόπους στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου θα παρατεθεί γεύμα εργασίας.

Θα ακολουθήσει κοινή συνεδρίαση των Επιτρόπων και των μελών της Ελληνικής Κυβέρνησης, υπό την συμπροεδρία των κ.κ. Σαμαρά και Barroso, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις, ανά θεματική ομάδα, μεταξύ των Επιτρόπων και των μελών της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

Όπως αναφέρεται, η επίσημη τελετή έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας θα λάβει χώρα το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα πραγματοποιήσει ομιλία.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πολιτιστικό πρόγραμμα.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Προεδρίας.