Επίθεση Τραμπ σε Google, Facebook και Amazon

Ο Πρόεδρος Donald Trump, που εντείνει τις επικρίσεις του προς τις εταιρείες τεχνολογίας, λέγοντας ότι αυτές ευνοούν τις φιλελεύθερες απόψεις, δήλωσε ότι η λειτουργία τοςυ πρέπει να είναι κάτι που άπτεται των αντιμονοπωλιακών αρχών, αλλά δήλωσε επανειλημμένα ότι δεν μπορεί να σχολιάσει δημοσίως εάν πρέπει να διαλυθούν ή όχι.

“Δεν θα σχολιάσω την πιθανή διάλυση, κι αν είναι αυτή της Amazon ή του Facebook”, δήλωσε ο Trump σε συνέντευξή του στο Οβάλ Γραφείο την Πέμπτη με το Bloomberg News. “Όπως γνωρίζετε, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι μια κατάσταση, οι τρεις από αυτές, που πρέπει να απασχολήσει τις αντιμονοπωλαικές αρχές. Αλλά εγώ, δεν θα το σχολιάσω αυτό. ”

Ο Trump επανέλαβε για τρίτη μέρα την κατηγορία του ότι “οι απόψεις των Συντηρητικών αντιμετωπίζινται πολύ άδικα” από την Google Alphabet Inc. «Σας λέω ότι υπάρχουν κάποιες στιγμές όπου λέμε, «πράγματι, αυτό που κάνουν είναι εξαιρετικά κακό».

Η τελευταία επίθεση του Trump στις εταιρείες τεχνολογίας ξεκίνησε την Τρίτη, όταν ισχυρίστηκε χωρίς να παράσχει αποδεικτικά στοιχεία ότι η λειτουργία της μηχανής αναζήτησης ειδήσεων της Google ευνόησε τους φιλελεύθερους έναντι των συντηρητικών, προσθέτοντας ότι “αυτή είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση – θα αντιμετωπιστεί!” Αργότερα, σε μια συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο , δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Google, το Facebook Inc. και το Twitter Inc. της Alphabet Inc. “περνούν σε πολύ προβληματικές καταστάσεις”.