Επίθεση με οξύ στο καλλιτεχνικό διευθυντή των μπαλέτων Μπαλσόι

Με ξυρισμένα μαλλιά και  επίδεσμο στο πρόσωπο και το λαιμό, μετά την επίθεση με οξύ που δέχθηκε, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου Μπαλσόι, Σεργκέι Φιλίν,  δήλωσε ότι συγχωρεί τους ανθρώπους που του έκαναν κακό. 

Σε δηλώσεις του στο ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό NTV από το θάλαμο του νοσοκομείου όπου βρίσκετα, δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να επιστρέψει στη δουλειά του παρά τα τραύματά του.

Ο 42χρονος Φιλίν υπέστη σοβαρά εγκαύματα από το οξύ που άγνωστος έριξε στο πρόσωπό του όταν επέστρεφε στο σπίτι του από το Θέατρο Μπαλσόι της Μόσχας το βράδυ της 18ης Ιανουαρίου. Οι γιατροί έκαναν δύο εγχειρήσεις σε κάθε μάτι και ελπίζουν να σώσουν την όραση του ασθενή τους. “Δεν θα μείνω στο κρεβάτι. Βέβαια είναι πολύ σκληρό και πολύ δύσκολο για μένα. Λέω στον εαυτό μου κάθε πρωί όταν ξυπνώ: Σεργκέι, είσαι γερός, όλα είναι στη θέση τους, τα χέρια σου, τα πόδια σου. Και θα κάνω τα πάντα για να γυρίσω πίσω και να γίνω ο ίδιος Σεργκέι, όπως ήμουν πριν”.

Παρότι η κατάσταση της υγείας του έχει βελτιωθεί, τα μάτια του παραμένουν μισόκλειστα και δεν είναι σαφές πότε θα μπορέσει να δει.

Η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή των φημισμένων Μπαλέτων Μπαλσόι έδωσε στον Φιλίν την εξουσία να φτιάξει ή να καταστρέψει καριέρες στο μπαλέτο που είναι σύμβολο του ρωσικού πολιτισμού. Αυτός, εκτιμούν οι αρχές, είναι και ο λόγος της επίθεσης εναντίον του.