Επίθεση κατά δημοσιογράφων στη Σεβαστούπολη

Άγνωστα άτομα με πολιτικά ρούχα που βγήκαν από αυτοκίνητα χτύπησαν τους δημοσιογράφους αδιακρίτως έξω από το λιμάνι της Σεβαστούπολης. Οι ένοπλοι χωρίς διακριτικά, με φορτηγά, είχαν διεμβολίσει την είσοδο της βάσης, αρχικά σταμάτησαν τους δημοσιογράφους, οι οποίοι κατάφεραν να ξεφύγουν, αλλά τους ακολούθησαν και τους σταμάτησαν εκ νέου.

Η ομάδα των δημοσιογράφων δέχτηκε κι άλλη μία επίθεση, όταν τους σταμάτησαν για τρίτη φορά σε μπλόκο ένοπλοι κουκουλοφόροι που φορούσαν πολιτικά και στρατιωτικά ρούχα. Εκτός από τον ξυλοδαρμό τους κατέστρεψαν τον εξοπλισμό, τους πήραν χρήματα και διπλωματικά έγγραφα που έφεραν μαζί τους.

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας και ο ανταποκριτής της Καθημερινής Κώστας Ονισένκο. Όπως αναφέρεται στην ιντερνετική έκδοση της Καθημερινής, ο Κώστας Ονισένκο, μαζί με ουκρανούς δημοσιογράφους, μετέβη

Ο Κώστας Ονισένκο υπέστη κάταγμα στη μύτη και έφερε μώλωπες, αλλά είναι καλά στην υγεία του.

Η Διεθνής Αμνηστία έχει καταγγείλει αυξανόμενα περιστατικά βίας κατά δημοσιογράφων και ακτιβιστών στην Κριμαία, ζητώντας την αποστολή διεθνών παρατηρητών.