Επίδομα για το 1ο και το 2ο παιδί ανακοίνωσε ο Τσίπρας!

Την υλοποίηση προγράμματος επιδότησης ενοικίου για νέους, με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ τόνισε ότι «σε λίγο καιρό θα επιδοτείται, επιτέλους,το 1ο και το 2ο παιδί, με ένα ποσό που θα ενισχύει πραγματικά τις οικογένειες και δεν θα είναι αναιμικό», σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο σχέδιο και πολιτική για τη νέα γενιά.

Ανοίγοντας τις εργασίες του 1ου συνεδρίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι για πρώτη φορά, σε συνθήκες ειρήνης, οι νέοι άνθρωποι δεν μπορούν να σχεδιάσουν το μέλλον. «Αυτήν την πραγματικότητα προσπαθούμε να αλλάξουμε», συμπλήρωσε.

«Βάζουμε μπροστά πρόγραμμα για την αξιοποίηση κτηρίων του δημοσίου για να στεγαστούν νέοι άνθρωποι», ανέφερε επίσης, ενώ σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς, είπε ότι «κανένα νέο ζευγάρι δεν θα χρειάζεται να πληρώνει».

«Είχαν αγιοποιήσει τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό»

«Αυτό που συνέβη στη χώρα μας είναι πρωτοφανές διότι είχαν αγιοποιήσει τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως «κληρονομήσαμε μια κατάσταση διαλυμένων εργασιακών σχέσεων».

«Δίνουμε μάχη για να αποκαταστήσουμε τα εργασιακά δικαιώματα» ανέφερε και τόνισε πως «ιδεοληψία είναι να νομίζεις ότι μπορείς να καταστρέψεις τις ζωές των νέων ανθρώπων και μετά να τους κουνάς το δάκτυλο να υποταχθούν».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη πως «είμαστε εμείς που έστω και αργά υιοθετήσαμε το σύμφωνο συμβίωσης».