Αναβιώνει η εμπιστοσύνη των αμερικανικών funds στα ελληνικά ομόλογα

Ενθαρρυντικό για την ελληνική οικονομία είναι το δημοσίευμα της Wall Street Journal που υποστηρίζει, ότι από τον Μάρτιο που ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση του χρέους τα διεθνή hedge funds και ιδιαίτερα το Αμερικανικά,  αγοράζουν ελληνικά ομόλογα, οι τιμές των οποίων ανεβαίνουν.

Η Third Point LLC με έδρα τη Νέα Υόρκη, θριαμβολογούσε για την Ελλάδα σε επιστολή της προς τους επενδυτές στις αρχές του μήνα λέγοντας πως « περιμέναμε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει το δρόμο της και θα προχωρούσε σε μια παρόμοια μεταμόρφωση».

Μεταξύ άλλων αγοραστών ελληνικών ομολόγων, είναι η Greylock Capital Management, ένα hedge fund με έδρα τη Νέα Υόρκη που ειδικεύεται σε distressed debt και η Fir Tree Partners, ένα fund με 8 δισ. δολάρια υπό διαχείριση.

Ο David Tepper, ο οποίος διαχειρίζεται την Appaloosa Management, έχει επίσης βγάλει κέρδος από την αγορά ελληνικού χρέους, αναφέρει ένας επενδυτής στο ίδιο fund.

Η  χθεσινή απόδοση του ελληνικού ομολόγου που λήγει το 2023, διαμορφώθηκε στο 16,53%, σύμφωνα με την Tradeweb, περίπου 3% χαμηλότερα από εκεί που βρισκόταν στις αρχές του μήνες. Η εφημερίδα ωστόσο, υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση είναι μακριά από το να βρεθεί σε θέση να εκδώσει νέα ομόλογα.