Επέστρεψαν στο Μουσείο της Ολυμπίας τα αρχαία αντικείμενα-Στον εισαγγελέα οι δράστες

Ο ληστής –μικροπωλητής, «εγκέφαλος» όπως φέρεται της κλοπής αρχαίων θησαυρών από το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας,  και οι δύο συνεργοί του, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Η απολογία τους θα γίνει αύριο καθώς ζήτησαν και πήραν προθεσμία.

Η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τα ίχνη δύο ακόμη συνεργών τους. Και οι δύο, σύμφωνα με πληροφορίες είναι από την Πάτρα, 58 και 33 ετών.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι τρεις ληστές του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας, που συνελήφθησαν το Σάββατο την ώρα που διαπραγματεύονταν την πώληση ενός χρυσού δαχτυλιδιού του 15ου αιώνα από τα κλοπιμαία. Ωστόσο, οι συλληφθέντες, που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν, αύριο, Δευτέρα.

Η είδηση της εξιχνίασης της ληστείας έχει κάνει το γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών πρακτορείων. Αναλυτικά ρεπορτάζ παρουσίασε το BBC, κάνοντας λόγο για «κλοπή που είχε αποτελέσει ντροπή για τις ελληνικές αρχές, λίγες εβδομάδες μετά την κλοπή πίνακα του Πικάσο και άλλων έργων από την Εθνική Πινακοθήκη της Αθήνας».

Ο «εγκέφαλος» της σπείρας έπεσε στα δίχτυα της αστυνομίας, όταν προσπάθησε να βρει αγοραστή-συλλέκτη για το ανεκτίμητης αξίας μυκηναϊκό χρυσό δαχτυλίδι . Αστυνομικός παρουσιάστηκε σαν συλλέκτης, έγιναν οι διαπραγματεύσεις, έκλεισε η συμφωνία στις 300.000 ευρώ, από 1,5 εκατ. ευρώ που ζητούσε αρχικά ο μικροπωλητής και ήρθε η ημέρα της αγοραπωλησίας, όπου και έπεσε στην παγίδα που είχε στηθεί.

Ο ίδιος οδήγησε στα ίχνη των δύο ακόμη συλληφθέντων αλλά και στην περιοχή που είχαν θάψει τα κλαπέντα από το μουσείο, σε αγροτική περιοχή του χωριού Κοσκινά στην Αρχαία Ολυμπία. Τα αντικείμενα μεταφέρθηκαν στο μουσείο.