Επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά

Την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά ανακοίνωσε σήμερα η Αττικό Μετρό Α.Ε. Η επέκταση θα περιλαμβάνει 5 νέους Σταθμούς (Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα) και συνολικά 4,78 χλμ. υπόγειας γραμμής.

Πρόκειται για μια επένδυση συνολικού προβλεπόμενου τιμήματος 518.000.000 ευρώ, η οποία αναμένεται να αναβαθμίσει συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά πολυπληθείς γειτονιές της πόλης.

Η υπογραφή της σύμβασης αναμένεται στις αρχές του νέου έτους, ενώ το έργο της επέκτασης προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 5 έτη και να εξυπηρετήσει περισσότερους από 65.000 επιβάτες σε ημερήσια βάση.

“Σήμερα, οι προσδοκίες των κατοίκων της Θεσσαλονίκης γίνονται πράξη καθώς πλέον βρισκόμαστε λίγο πριν από την υπογραφή της σύμβασης πρώτης επέκτασης του Μετρό, αυτήν προς την Καλαμαριά. Πρόκειται για ένα έργο μήκους περίπου 5 χλμ με 5 σύγχρονους σταθμούς που θα εξυπηρετήσει μια μεγάλη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Η επέκταση του Μετρό θα πραγματοποιηθεί με 2 «μετροπόντικες» και θα τεθεί σε λειτουργία σε συντομότερο χρόνο από τους 60 μήνες που προβλέπει η αρχική διακήρυξη του έργου, καθώς δεν αναμένεται να σημειωθούν καθυστερήσεις από αρχαιολογικές ανασκαφές. Ιδιαίτερα σημαντικό δε είναι ότι κατά την κατασκευή του έργου προβλέπεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας.” δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. κος Χρήστος Τσίτουρας .