Εξώδικα σε 12 πολίτες που δεν είχαν “safe pass”

Εξώδικα σε 12 πολίτες που δεν είχαν “safe pass”

Συνεχίζονται οι έλεγχοι από τα μέλη της Αστυνομίας για την εφαρμογή των διαταγμάτων και την τήρηση των μέτρων, με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας, με έμφαση στους χώρους όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ατόμων και σε χώρους όπου η κατοχή αποδεικτικού στοιχείου “safe pass” είναι υποχρεωτική.

Το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν παγκύπρια από την Αστυνομία πέραν των 2,700 ελέγχων, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση και η εφαρμογή των διαταγμάτων του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου, από τους οποίους προέκυψαν 38 καταγγελίες σε πολίτες που παραβίαζαν τα διατάγματα και δύο καταγγελίες σε υπεύθυνους υποστατικών, επίσης για παραβιάσεις των σχετικών διαταγμάτων.

Να σημειωθεί ότι, πέραν των 600 ελέγχων πραγματοποιήθηκαν σε χώρους όπου η κατοχή αποδεικτικού στοιχείου “safe pass” είναι υποχρεωτική, από τους οποίους προέκυψαν δώδεκα καταγγελίες πολιτών γιατί δεν είχαν στην κατοχή τους αποδεικτικό στοιχείο, όπως προνοείται στο σχετικό διάταγμα.

Υπενθυμίζεται ότι, η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους άνω των δώδεκα ετών, σε εσωτερικούς χώρους όπου υπάρχουν περισσότερα από ένα πρόσωπα και σε εξωτερικούς χώρους όπου βρίσκονται ή / και διακινούνται δύο πρόσωπα και άνω.

Check Also

ΠτΔ: Προέχει η ενότητα του Ελληνισμού. Το θέμα έληξε

ΠτΔ: Προέχει η ενότητα του Ελληνισμού. Το θέμα έληξε Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος …

Νουρής: Μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, η Κύπρος έλαβε πάνω από 8.000 νέες αιτήσεις ασύλου

Σε δήλωσή του ο  Υπουργος Εσωτερικών,  Νίκος Νουρής στη διάσκεψη των MED5 στη Μάλαγα της …