Εξουσίες Δ.Σ έχουν οι ειδικοί διαχειριστές Κύπρου και Λαϊκής

Οι τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή εξακολουθούν να είναι εισηγμένες εταιρείες και θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τις υποχρεώσεις των εισηγμένων εταιρειών που αφορούν στη διαφάνεια και την ενημέρωση των επενδυτών.

Την επισήμανση αυτή έκανε η Πρόεδρος της Επιτροπής Δήμητρα Καλογήρου στους δύο ειδικούς διαχειριστές Ντίνο Χριστοφίδη στην Τράπεζα Κύπρου και Άντρη Αντωνιάδου της Λαϊκής Τράπεζας.

“Οι διαχειριστές έχουν πλέον τις εξουσίες του Διοικητικού Συμβουλίου και διοικούν τις τράπεζες και θα πρέπει να τηρούνται οι υποχρεώσεις ως εισηγμένες εταιρείες, έστω και αν έχει ανασταλεί η διαπραγμάτευση των τίτλων τους στο χρηματιστήριο” είπε η κ. Καλογήρου. Και κάλεσε τους επενδυτές να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Κεντρικής Τράπεζας για τα διατάγματα που εκδίδει σε σχέση με τις δύο αυτές εταιρείες, διότι, όπως εξήγησε, η αρχή εξυγίανσης είναι η ίδια η τράπεζα.

Όσον αφορά την απόφαση του Eurogroup για διαγραφή των παλαιών μετοχών της Τράπεζας Κύπρου, η κ. Καλογήρου είπε ότι αυτή η εξέλιξη “θα κλονίσει την επενδυτική εμπιστοσύνη στην αγορά” και ζήτησε τόσο από την ΚΤ όσο και από το Υπουργείο Οικονομικών όπως γίνουν άλλες διευθετήσεις με την Τρόικα έτσι ώστε μη διαγραφούν οι παλαιές μετοχές της Τράπεζας Κύπρου.