Εξοργισμένος ο Πρόεδρος της Βουλής από την κάλυψη του εθνόσημου σε κοινή άσκηση με τα κατεχόμενα

«Ντροπή, ντροπή, ντροπή».

Με τον χαρακτηριστικό αυτό τρόπο, ο πρόεδρος της Βουλής  Γιαννάκης Ομήρου κατήγγειλε «την ανήκουστη δουλική συμπεριφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι του ψευδοκράτους που υπονομεύει, εξευτελίζει και καταργεί την υπόσταση και την νομιμότητα του κυπριακού κράτους».

Ο κ. Ομήρου ζήτησε την άμεση διερεύνηση της «επονείδιστης” κάλυψης των συμβόλων της Κυπριακής Δημοκρατίας σε πέντε οχήματα της πυροσβεστικής, που πήραν μέρος σε κοινή άσκηση στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας με δυνάμεις των κατεχομένων και απαίτησε καταλογισμό ευθυνών.

Τη  στιγμή που ζητούμε από τους ξένους να τηρούν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για αναγνώριση ως μοναδικής οντότητας στην Κύπρο, της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενεργούμε εθελούσια για την κατάργηση της, τόνισε ο κ. Ομήρου, προσθέτοντας ότι η κατάργηση των συμβόλων της Κυπριακής Δημοκρατίας συνιστά βάναυση παραβίαση της διαβεβαίωσης, κατά την ανάληψη των πολιτειακών καθηκόντων των βουλευτών, ότι θα τηρούν πίστη και σεβασμό στο Σύνταγμα και στην Κυπριακή Δημοκρατία