Εξοργισμένη η πεθερά του Σαρκοζί με τη δικαστική περιπέτεια του γαμπρού της

Εξοργισμένη δηλώνει η πεθερά του Νικολά Σαρκοζί, για τη δικαστική περιπέτεια του γαμπρού της, που, όπως υποστηρίζει, στόχο έχει «να κόψει τα πόδια» του πρώην προέδρου της Γαλλίας και να τον εμποδίσει να επιστρέψει στην ηγεσία της γαλλικής δεξιάς.

Σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, η μητέρα της Κάρλα Μπρούνι, Μαρίζα Μπρούνι Τεντέσι, θεωρεί ότι «το πραγματικό σκάνδαλο είναι αυτή η απροσδόκητη εξέλιξη, ο τρόπος και η στιγμή που επιλέχθηκε για να παρουσιάσουν τις κατηγορίες αυτές σε βάρος του Νικολά».

«Περιέργως αυτή η έρευνα βγαίνει τώρα. Η στιγμή η οποία επιλέχθηκε δείχνει την επιθυμία για βεντέτα, πέραν του ότι είμαστε όλοι έτοιμοι να βάλουμε το χέρι στη φωτιά για την ηθική του ακεραιότητα. Εμείς που είμαστε πιο κοντά του, είμαστε εξοργισμένοι» δήλωσε.

«Είναι ακριβώς η στιγμή για να του κόψουν τα πόδια μια και δια παντός. Ήταν φανερό ότι η πολιτική καριέρα του δεν θα σταματούσε εκεί (…). Η πρωτοβουλία της Δικαιοσύνης έρχεται ακριβώς τη στιγμή που δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την επιστροφή του στην ηγεσία του UMP» της γαλλικής δεξιάς, πρόσθεσε.

Ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας τέθηκε και επισήμως υπό δικαστική έρευνα ως ύποπτος ότι προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να εμποδίσει έρευνα σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία που διεξήγαγε το 2007, καθώς και για δωροδοκία δικαστή.

Η κίνηση αυτή οδηγεί συχνά, αλλά όχι πάντα, σε δίκη και αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα στις ελπίδες του Σαρκοζί για μια επιστροφή στην πολιτική μετά την ήττα του 2012 από τον ελάχιστα δημοφιλή πλέον Φρανσουά Ολάντ.