Εξονυχιστικές έρευνες στο σπίτι και στα αυτοκίνητα του «Ορέστη»

Εξονυχιστικές έρευνες διεξάγουν οι ανακριτικές αρχές στο σπίτι και στα αυτοκίνητα του 35χρονου αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς,  ο οποίος κατηγορείται για την πολύκροτη υπόθεση εντοπισμού πτωμάτων στο μεταλλείο του Μιτσερού.

Οι διωκτικές αρχές εκφράζουν φόβους για περισσότερα θυματα του κατά συρροήν δολοφόνου που ψάρευσε γυναίκες μέσω διαδικτύου με το κωδικό όνομα “Ορέστης”.

Αυτό είναι και ένας από τους λόγους που η αστυνομία έχει επεκτείνει τις έρευνες της και σε σημεία που θεάθηκε ο ύποπτος στη Λευκωσία, σημεία στα οποία συχνάζουν αλλοδαπές γυναίκες, όπως για παράδειγμα στη πλατεία Σολωμού.

Στο Αρχηγείο Αστυνομίας, παρουσία του 35χρονου υπόπτου διενεργήθηκαν εξετάσεις στα δύο οχήματα του, για τυχόν DNA γυναικών ή άλλα τεκμήρια που να καταδεικνύουν ότι τα χρησιμοποίησε για τη μεταφορά των θυμάτων του.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε στο σημείο από ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Εξονυχιστικές έρευνες διεξήχθησαν επίσης και στο οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον, του 35χρονου, που ήδη παραδέχθηκε τον φόνο δύο γυναικών, τις οποίες πέταξε στο φρεάτιο του μεταλλείου του Μιτσερού.

Μέλη της Αστυνομίας συνέλεξαν σημαντικά τεκμήρια από το σπίτι του 35χρονου, στην επαρχία Λευκωσίας, τα οποία μπορεί να ξετυλίξουν κι άλλο το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, δεν έχει ακόμα διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των θυμάτων ούτε έχει διαφανεί πότε ξεκίνησε η δράση του.

Αν και αρχικά οι έρευνες πήγαιναν ένα χρόνο πριν την εξαφάνιση της σορού της Μarry Rose, τώρα οι έρευνες πάνε δύο χρόνια πίσω. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες από το επαγγελματικό και «φιλικό» του περιβάλλον ο 35χρονος ο οποίος παρέδιδε και μαθήματα φωτογραφίας, ήταν μεν ευγενικός , έξυπνος και γνώριζε πολύ καλά το αντικείμενο του, αλλά ταυτόχρονα είχε και ένα απλανές βλέμμα που σε φόβιζε.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων φωτογραφίας, έπαιρνε μαθητές για φωτογράφιση στη περιοχή του Μεταλλείου του Μιτσερού.

Άλλες πληροφορίες έχουν αναφέρει ότι ειδικά μετά τον χωρισμό του είχε αλλάξει πολύ και μιλούσε υποτιμητικά για τις γυναίκες αν και έδειχνε πολύ στενοχωρεμένος που χώρισε.

Οι ανακριτές της υπόθεσης, επιχειρούν μέσω των συνομιλιών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να σκιαγραφήσουν το προφίλ του.