Εξοντωτική πτώση στο λιανικό εμπόριο

Εξοντωτική χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης την πτώση στο λιανικό εμπόριο.

«Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τις εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του λιανεμπορίου, καθώς ο δείκτης όγκου στον κλάδο, όπου στην ουσία αποτυπώνεται ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων σε σταθερές τιμές, ο γενικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 66,3 μονάδες, όντας μειωμένος κατά 16,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό Ιανουάριο του 2012 και κατά 20,1% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2012» τονίζει.

Η συνεχιζόμενη ύφεση σε συνδυασμό με την έντονη αβεβαιότητα και τη σωρεία λουκέτων έχουν ως συνέπεια το πάγωμα της αγοράς.

Η υποτονική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα συμβάλλει στη δραματική μείωση του τζίρου σε όλες τις κατηγορίες σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012, αλλά και την αποτύπωσή της σε διψήφια ποσοστά ακόμη και σε κλάδους όπως τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων , σε κλάδους Ένδυσης – Υπόδησης , Φαρμακευτικών – Καλλυντικών και Επίπλων – Ηλεκτρικών Ειδών και Οικιακού Εξοπλισμού .