Εξαφανισμένοι οι οικονομικοί …ιθύνοντες του Χριστόφια

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας επέλεξαν να μείνουν από την πρώτη στιγμή της εκλογής του Νίκου Αναστασιάδης οι υπουργοί Οικονομικών της κυβέρνησης του Δημήτρη Χριστόφια. Παρά την αποχή τους από το δημόσιο διάλογο, η σιωπή και των τριών που η κοινή γνώμη τους χρεώνει το μεγαλύτεροι μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, …λέει πολλά…

Αυτές τις δραματικές ώρες για τον τόπο ο Χαρίλαος Σταυράκης με τις σπουδές στο Cambridge, ο παντογνώστης Κίκης Καζαμίας  για τον οποίο το ΑΚΕΛ σκέπτονταν να ρίξει στην προεκλογική κούρσα αντί του Σταύρου Μαλά  και ο τρίτος στην ιεραρχία της διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου Βάσος  Σιαρλής, έχουν κυριολεκτικά εξαφανιστεί από προσώπου γης, παρά την έντονη προεκλογική τους παρουσία… Αντίθετα ο μόνος που εμφανίζεται και μιλάει δημοσίως είναι ο Νεοκλής Συλικιώτης.

Αυτό που βιώνει τώρα η Κύπρος είναι δικό δημιούργημα των τριών εξαφανισμένων υπουργών και του Προέδρου της κυβέρνησης που υπηρέτησαν. Μια κυβέρνηση που βρήκε όταν παρέλαβε πλεόνασμα στα ταμεία του κράτους και παρέδωσε, όταν αποχώρησε, «καμένη γη».

Η σιωπή «μαρτυρά» κάποιες φορές πολύ περισσότερα από οποιαδήποτε κουβέντα.