Εξαφανίστηκε ο σκληρός δίσκος από τον υπολογιστή του μακελάρη του Λας Βέγκας

Οι διωκτικές αρχές βρίσκονται αντιμέτωπες με την μυστηριώδη εξαφάνιση του σκληρού δίσκου του μακελάρη του Λας Βέγκας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα λάπτοπ βρέθηκε στο δωμάτιο ξενοδοχείου Μandalay Bay, στο οποίο διέμενε ο Στίβεν Πάντοκ. Ο 64χρονος μακελάρης αυτοκτόνησε αφού προηγουμένως σκότωσε πάνω από 58 ανθρώπους και τραυμάτισε πάνω από 500 σε συναυλία κάντρι μουσικής που γινόταν εκεί κοντά.

Παρά την τεράστια κινητοποίηση των αρχών και την εξονυχιστική έρευνα, της οποίας προϊσταται το FBI, δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής το κίνητρό του. Ο Πάντοκ δεν είχε (γνωστές) σχέσεις με τρομοκρατική οργάνωση, ούτε ιστορικό ψυχασθένειας, αλλά ούτε και βεβαρημένο ποινικό μητρώο. Οι επιθεωρητές της Αστυνομίας θεωρούν ότι ο σκληρός δίσκος αφαιρέθηκε από το λάπτοπ του 64χρονου μετά το μακελειό και ακόμη δεν έχει βρεθεί.

Ελλείψει άλλων στοιχείων στη ζωή του Πάντοκ ο σκληρός δίσκος έχει γίνει το επίκεντρο της έρευνας. Η Αστυνομία του Λας Βέγκας επιμένει ότι ο μακελάρης έδρασε μόνος. Δέχεται όμως κι η ίδια έντονη κριτική για την καθυστερημένη αντίδρασή της όταν ξεκίνησε το μακελειό.

Οι υπεύθυνοι του Mandalay Bay αμφισβητούν ότι υπήρξε ένα κενό έξι λεπτών μεταξύ της στιγμής που ο Πάντοκ πυροβόλησε έναν φύλακα ασφαλείας και της στιγμής που ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Το ξενοδοχείο λέει ότι ο Πάντοκ άρχισε να πυροβολεί προς το πλήθος στη συναυλία «την ίδια χρονική στιγμή ή μέσα σε 40 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που ο φύλακας Χεσούς Κάμπος ανέφερε για πρώτη φορά μέσω ασυρμάτου ότι έπεσαν πυροβολισμοί.»