Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στην Κορινθία που εξαπατούσε ιερείς και συγγενείς ιερέων

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδικές έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά απάτες σε βάρος ιερέων και συγγενικών προσώπων τους, ενώ από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί έντεκα περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, αλλά και σε άλλες περιοχές της επικράτειας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης συνελήφθη στην Κόρινθο, ένας 22χρονος, για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, ενώ στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα τρεια άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα, μέλη της ίδιας εγκληματικής ομάδας.

Ειδικότερα όπως προέκυψε, οι ανωτέρω είχαν συστήσει, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών, τους εγκληματική ομάδα και ενεργώντας με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, εντόπιζαν ιερείς ή συγγενικά πρόσωπα ιερέων σε όλη την επικράτεια και επικοινωνούσαν μαζί τους μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων.

Κατά την επικοινωνία, προφασίζονταν ότι ήταν οι ίδιοι ιερείς που εκπροσωπούσαν το Ταμείο Κληρικών και παραθέτοντας ψευδή στοιχεία, έπειθαν τους παθόντες ιερείς ή συγγενείς ιερέων, να καταθέτουν σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, διάφορα χρηματικά ποσά για τη διευθέτηση υποτιθέμενων οικονομικών και ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων, προκειμένου στην συνέχεια να λάβουν αναδρομικά χρήματα από το Ταμείο.

Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω ενεργώντας από κοινού, κατάφεραν από τον Μάιο του 2012, έως και προχθές (9-1-2013), να αποσπάσουν από δύο (2) ιερείς και έναν (1) συνταξιούχο ιερέα, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, συνολικά το χρηματικό ποσό των -10.378- ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ακόμα έξι (6) ιερείς και δύο (2) συγγενείς ιερέων, αξιώνοντας το χρηματικό ποσό των -20.186- ευρώ.

Ο 22χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.