Εξαπολύοντας πυρά κατά του Ιωνά Νικολάου φεύγει ο Παπαγεωργίου

Ο τέως Αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Παπαγεωργίου,  σε διάσκεψη τύπου που έδωσε το απόγευμα κατέθεσε πλήρη στοιχεία με ονόματα και ημερομηνίες σε σχέση με τη συμπεριφορά του υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου, απέναντί του.

Εξαπέλυσε πυρά κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για πολεμική εναντίον του η οποία άρχισε προεκλογικά και συνεχίστηκε και μετά της εκλογές.

Σύμφωνα με τον τέως Αρχηγό, με τα στοιχεία αυτά μπορεί να προσφύγει στην κυπριακή Δικαιοσύνη και ενδεχομένως και σε όργανα της ΕΕ.

Μιλώντας για τον Ιωνά Νικολάου, ο Μ.Παπαγεωργίου ανέφερε πως έδινε οδηγίες πίσω από την πλάτη του και παρέμβαινε στο έργο του, ενώ με έντονο ύφος δήλωσε ότι στην υπόθεση της Δρομολαξιάς, ο υπουργός είχε επικοινωνήσει με καταζητούμενο αστυνομικό, τον οποίο ενημέρωσε προηγουμένως για τη σύλληψη του.

Μάλιστα, ανέφερε ότι αρκετές ήταν οι φορές που ο κ. Νικολάου προσπαθούσε με διάφορους τρόπους να παρέμβει στο έργο του Αρχηγού.

Αναφερόμενος στις έρευνες για την κατάρρευση της οικονομίας, ο Αρχηγός είπε ότι αν και καταρτίστηκε αρχικά η ομάδα των ανακριτών, στην συνέχεια κατόπιν παρέμβασης του Ιωνά Νικολάου, η ομάδα διαφοροποιήθηκε.

Αποκάλυψε ότι απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δύο σημειώματα όπου κατέγραφε τα παράπονά του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και τις παρεμβάσεις που επιχειρούσε στην άσκηση των καθηκόντων του.

Όσον αφορά στην επιστολή του προέδρου Αναστασιάδη, με την οποία του ανακοινώθηκε η παύση του από το αξίωμα του, ανέφερε πως «αυτά τα πράγματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Αναφορικά με την παρέμβαση από το Προεδρικό νωρίτερα, για την αναβολή της προγραμματισμένης διάσκεψής του, επεσήμανε πως έγινε για να τον ξεγελάσουν και να μην αναφέρει τις θέσεις του.

Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε πως είχε δύο επιλογές:

Nα τον πάρει το ρεύμα ή να φύγει με το μέτωπο ψηλά, και επέλεξε το δεύτερο. Παράλληλα, σημείωσε πως ακόμη διερωτάται ποιο ήταν το αμάρτημα του.

httpv://www.youtube.com/watch?v=4lwyW9KLH4U#t=518