Εξανεμίζονται όλα τα κέρδη που είχε σημειώσει η στερλίνα…

Εξανεμίζονται όλα τα κέρδη που είχε σημειώσει η στερλίνα μετά από πληροφορίες που μετέδιδαν τα ΜΜΕ ότι η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον θα κηρύξει παράνομη την επέκταση της μεταβατικής περιόδου μετά το Brexit.

Η στερλίνα άρχισε να σημειώνει ένα «ράλι» κερδών από τη στιγμή που βγήκε το exit poll για την συντριπτική νίκη των Συντηρητικών την προηγούμενη εβδομάδα στη Βρετανία, με τα Βρετανικά ομόλογα να σημειώνουν πτώση πάνω από 1% λόγω αβεβαιότητας των αγορών ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία για το Brexit.

H στερλίνα σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούλιο, μετά τις δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού ότι θα υπάρξει deal με την Ευρώπη μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020. Η μεταβλητότητα του νομίσματος είχε να σημειώσει τέτοια άνοδο από τον Μάιο.

«Αυτοί που πίστευαν ότι οι εκλογές θα δώσουν ελευθερία στον πρωθυπουργό να διαπραγματευτεί με υπομονή το καλύτερο δυνατό deal, βρέθηκαν προ εκπλήξεως» δήλωσε ο Kit Juckes διευθυντής για την ανταλλαγή συναλλάγματος της Societe Generale.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζόνσον επιθυμεί να αλλάξει το νομοσχέδιο για το Brexit, θέλοντας κυρίως να διασφαλίσει ότι η φάση μετάβασης δεν θα επεκταθεί. Αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ενός ακόμα εμποδίου στην πορεία προς την βρετανική έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για την JPMorgan το ρίσκο για τη μη επίτευξη συμφωνίας παραμένει «ενοχλητικά υψηλό» 25% έπειτα από τις εκλογές.

Η στερλίνα σημείωσε «ράλι» με την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί μια γρήγορη λύση για το Brexit, με τις εκτιμήσεις να μιλούν για μια «φιλική» συμφωνία, κάτι που τώρα φαίνεται ότι δεν είναι δυνατό, υπό το φόβο ότι ο Τζόνσον θα επιστρέψει στη σκληρή διαπραγματευτική του στάση.