Εξαιτίας του κορωνοϊού επιδεινώθηκε η υγεία του Μ. Σουμάχερ

Άλλη μια «παράπλευρη απώλεια» σημειώθηκε ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Mirror, η υγεία του πρώην οδηγού της F1 Μίχαελ Σουμάχερ επιδεινώθηκε κατά την διάρκειά της.

Σύμφωνα λοιπόν, με την εφημερίδα, ο θρύλος της Ferrari έχει υποστεί «καταστροφικές επιπλοκές στην υγεία του». «Κολλημένος» εκ των πραγμάτων στο κρεβάτι, το σχετικό ρεπορτάζ εικάζει ότι πάσχει από μυϊκή ατροφία. Εκτός από την απώλεια μυών, ωστόσο, έχουν επίσης επηρεαστεί και τα οστά, καθώς ο Σουμάχερ φέρεται να πάσχει κι από οστεοπόρωση.

Πριν από περίπου δέκα ημέρες, σύμφωνα με μια φήμη από την Ιταλία ο «Σούμι» υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων. Η επέμβαση ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε από την οικογένεια του Γερμανού, με τις νέες πληροφορίες να αναφέρουν ότι τελικά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά πριν από την αναβολή της επέμβασης, αυτή θα ήταν η πρώτη από μια σειρά επεμβάσεων. Πρόκειται για μια επέμβαση μεταμόσχευσης βλαστοκυττάρων, σε μία προσπάθεια να αντικατασταθούν νευρικά κύτταρα με νέα, υγιή που θα προέρχονται είτε από τον μυελό των οστών, είτε από το αίμα.