Εξάμηνη ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Η ανανέωση προσυπογράφηκε με 14 ψήφους από το Συμβούλιο Ασφαλείας και με αποχή του Αζερμπαϊτζάν, που εκτίμησε ότι κάποια στοιχεία, όπως π.χ. για τους αγνοούμενους, είναι ξεπερασμένα χρονικά.

Στο διατακτικό μέρος του ψηφίσματος, μεταξύ άλλων:

Αναγνωρίζεται η πρόοδος στις πλήρεις διαπραγματεύσεις, οι οποίες όμως χαρακτηρίζονται μη επαρκείς και παροτρύνονται οι δύο πλευρές να τις συνεχίσουν.

Καλούνται οι δύο ηγέτες να καταβάλλουν προσπάθειες για επίτευξη συγκλίσεων στα βασικά θέματα, συνέχιση των εργασιών με τις Τεχνικές Επιτροπές με στόχο τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των Κυπρίων, βελτίωση της δημόσιας ατμόσφαιρας για τις διαπραγματεύσεις, μεταφορά περισσότερο εποικοδομητικών μηνυμάτων, αύξηση της συμμετοχής των πολιτών .

Εφαρμογή των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και των στρατιωτικών και το άνοιγμα άλλων σημείων διέλευσης

Διευκόλυνση των προϋποθέσεων εκταφής από την Επιτροπή Αγνοουμένων, με απεριόριστη πρόσβαση σε όλο το νησί, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών περιοχών στο βορρά.

Η τουρκοκυπριακή πλευρά και οι τουρκικές δυνάμεις να αποκαταστήσουν στα Στροβίλια το στρατιωτικό στάτους κβο που υπήρχε πριν από τις 30 Ιουνίου 2000
Να επιτραπεί σε πυροτεχνουργούς και να διευκολύνουν την απομάκρυνση των εναπομενόντων ναρκών της Κύπρου, εντός και εκτός της νεκρής ζώνης.