Εν μέσω Ρωσικής εισβολής ο Πρεσκόφ είπε: «Η Ουκρανία είναι ένα κυρίαρχο κράτος»

Την επιθυμία της Μόσχας για «πιο ουσιαστικές διαπραγματεύσεις» με την Ουκρανία, εξέφρασε την Τρίτη ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Λαμβάνει χώρα μια συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά, φυσικά, θα θέλαμε πιο ενεργές και πιο ουσιαστικές διαπραγματεύσεις», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στους δημοσιογράφους, σχολιάζοντας τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας, προσχέδια εγγράφων έχουν παραδοθεί στην ουκρανική πλευρά.

«Τα αιτήματα της Ρωσίας είναι νωστά στην ουκρανική πλευρά… Τα έχουμε εξηγήσει όχι μόνο προφορικά, αλλά και τα διατυπώνουμε με σαφήνεια και γραπτά. Όλα τα απαραίτητα προσχέδια εγγράφων παραδόθηκαν στους Ουκρανούς πριν από αρκετές ημέρες», συνέχισε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας πως το Κρεμλίνο δεν αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να μην βλάψει τη διαδικασία.

«Η Ουκρανία είναι ένα κυρίαρχο κράτος και μπορεί και πρέπει να υπάρχουν κάποιες εσωτερικές διαδικασίες», είπε, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς βλέπει το Κρεμλίνο την ιδέα ενός πιθανού δημοψηφίσματος στην Ουκρανία στο θέμα των συμβιβασμών με τη Ρωσία.