Ενώπιον του Κακουργιοδικείου 3 άτομα για το φόνο της Ντανιέλα Ρόσκα

Τρία άτομα προσάγονται σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας προκειμένου να παραπεμφθούν στο Κακουργιοδικείο  τα οποία φαίνεται να εμπλέκονται στη δολοφονία της Ντανιέλα Ρόσκα, 37 χρόνων από τη Μολδαβία που έγινε την 1η Νοεμβρίου 2015, στο διαμέρισμα της στην Οδό Τουζ Χανέ στην περιοχή Μακένζη στη Λάρνακα.

Τα τρία άτομα είναι ο Daniel Slavchev, 31 χρόνων και Plamen Pelov, 32 χρόνων αμφότεροι από τη Βουλγαρία και ο Παναγιώτης Αλεξάνδρου, 26 χρόνων από τη Λάρνακα, οι οποίοι τελούσαν υπό κράτηση ύστερα από διατάγματα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

Φαίνεται ότι η παραπομπή των τριών υπόπτων ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, επισπεύσθηκε μετά την οικειοθελή άφιξη στην Κύπρο, το περασμένο Σάββατο του Πλάμεν Πελόβ ο οποίος την Κυριακή τέθηκε υπό πενθήμερη κράτηση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 32χρονος σε κατάθεση που έδωσε στους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας φαίνεται να παραδέχθηκε τη διάπραξη του εγκλήματος από τον ίδιο και τον 31χρονο συμπατριώτη του.

Στην κατάθεση του ο Πελόβ φαίνεται να επιβεβαιώνει την κατάθεση του Σλάβτσέφ, σύμφωνα με την οποία δεχόταν πιέσεις από τον Αλεξάνδρου για να διαρρήξουν το διαμέρισμα της Ρόσκα προκειμένου να πάρουν τις 25 χιλιάδες ευρώ που ο 26χρονος πίστευε πως είχε κλέψει από το σπίτι των γονέων του όταν είχαν δεσμό, ενώ ήταν αρραβωνιασμένος.

Ο Αλεξάνδρου, σύμφωνα με την κατάθεση του Σλάβτσεφ, του είχε αναφέρει ότι τα χρήματα που θα έβρισκαν θα τα μοίραζαν σε τρία ίσα μέρη.