Ενώπιον του Κακουργιοδικείου ο 60χρονος για σεξουαλική εκμετάλλευση 11χρονης

Ο 60χρονος Βρετανός ο οποίος κατηγορείται για  σεξουαλική εκμετάλλευση και άσεμνη επίθεση εναντίον ανήλικης στην Πάφο θα προσαχθεί σήμερα ενώπιον του μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο.

Ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Άγγελος Δαυίδ όρισε την υπόθεση για σήμερα Δευτέρα 25 Ιανουαρίου και διέταξε όπως μέχρι τότε ο 60χρονος παραμείνει υπό κράτηση στις κεντρικές φυλακές.

Εξάλλου, στην προηγούμενη δικάσιμο η διαδικασία συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών με νέο μάρτυρα κατηγορίας εκπρόσωπο τηλεπικοινωνιών ΜΤΝ.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του 60χρονου και της 11χρονης ανήλικης καθώς και η διαδρομή της τηλεπικοινωνιακής τους επικοινωνίας.

Στο δικαστήριο έχει καταθέσει και η 11χρονη στην κατηγορούσα αρχή που εκπροσωπείται από την Α’ δημόσιο κατήγορο Ξένια Ξενοφώντος και αντεξετάστηκε και από τον συνήγορο υπεράσπισης του 60χρονου Βρετανού δικηγόρου Κώστα Σιαηλή.

Η σύλληψη του 60χρονου έγινε την 1η Σεπτεμβρίου ύστερα από την καταγγελία συγγενικών προσώπων της μικρής, ότι μεταξύ της περιόδου Ιουνίου με Αύγουστο του 2015, ο 60χρονος από τη Βρετανία μόνιμος κάτοικος Κύπρου φέρεται πως κακοποιούσε σεξουαλικά, το 11χρονο κοριτσάκι.

Ο 60χρονος που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την οικογένεια της 11χρονης και ήταν σε θέση να επισκέπτεται την οικογένεια στο σπίτι τους.

Η 11χρονη φέρεται να εκμυστηρεύτηκε τις παρενοχλήσεις σε συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο ακολούθως προχώρησε στην καταγγελία της υπόθεσης στην Αστυνομία.