Ενώπιον του δικαστηρίου 6 νεαροί για τα επεισόδια Ανόρθωσης -ΑΠΟΕΛ

Αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας , 6  νεαροί ηλικίας 16,17, 20, 19 και 23 ετών από Λάρνακα και Λευκωσία, για έκδοση διατάγματος κράτησης τους για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις οχλαγωγίας, επίθεσης, πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς, κατοχής επιθετικών οργάνων, ληστείας και κλοπής κάμερας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι έξι νεαροί συνελήφθησαν χθες το απόγευμα και το βράδυ ύστερα από τα επεισόδια που προηγήθηκαν του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της Ανόρθωσης και του ΑΠΟΕΛ, στη Λάρνακα.

Τα επεισόδια άρχισαν γύρω στις τέσσερις το απόγευμα οπαδοί του ΑΠΟΕΛ ξεκίνησαν με αυτοκινητοπομπή από το οίκημα του ΣΥΦΙ της ομάδας τους που βρίσκεται παρά τον κυκλικό κόμβο του λιμανιού της Λάρνακας, με προορισμό το γήπεδο «Αντώνης Παπαδόπουλος» όπου θα διεξαγόταν ο αγώνας. Η εκκίνηση έγινε υπό το άγρυπνο μάτι μελών της Αστυνομίας Λάρνακας η οποία και απέκοψε τους δρόμους γύρω από τον κυκλικό κόμβο του λιμανιού.

Λίγο αργότερα ξεκίνησαν από το οίκημα του ΣΥΦΙ της Ανόρθωσης που βρίσκεται σε πάροδο της Λεωφόρου Μακαρίου, οι οπαδοί της Αμμοχωστιανής ομάδας με προορισμό το γήπεδο. Μόλις πλησίασε η αυτοκινητοπομπή των οπαδών της Ανόρθωσης ορισμένοι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ φαίνεται να έστησαν καρτέρι στους Ανορθωσιάτες παρά τον κυκλικό κόμβο του λιμανιού με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν συμπλοκές και επεισόδια.

Οπαδοί και των δύο ομάδων έριξαν κροτίδες, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και στο συντριβάνι – καράβι του Δήμου Λάρνακας που βρίσκεται επί του κυκλικού κόμβου. Μετά την εξέλιξη αυτή η αντιοχλαγωγική ομάδα της ΑΔΕ Λάρνακας που ήδη βρισκόταν στη περιοχή ενισχύθηκε με την αντιοχλαγωγική μονάδα της ΜΜΑΔ.

Η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ η οποία είχε σπεύσει στην περιοχή για να καλύψει τα επεισόδια δέχθηκε επίθεση από οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, ορισμένοι από τους οποίους πήραν το κινητό τηλέφωνο της δημοσιογράφου και την κάμερα του κινηματογραφιστή, ενώ το αυτοκίνητο του υπέστη ζημιές.

Η κάμερα εντοπίστηκε ύστερα από έρευνα της Αστυνομίας γύρω στις 18.30 το απόγευμα εγκαταλελειμμένη σε παρακείμενο δρόμο παρά το κυκλικό κόμβο του λιμανιού.