Ενώπιον του Δικαστηρίου για ανανέωση της κράτησής του, ο 35χρονος, serial killer

Ενώπιον του Δικαστηρίου για ανανέωση της κράτησής του, ο serial killer

Ενώπιον του Δικαστηρίου για 4η φορά θα βρεθεί εκ νέου, ο 35χρονος καθ’ ομολογίαν serial killer, Νίκος Μεταξάς.

Ο 35χρονος στρατιωτικός τελεί  υπό κράτηση για υποθέσεις απαγωγής και φόνου εκ προμελέτης επτά γυναικών και παιδιών καθώς και σε σχέση με υπόθεση βιασμού 19χρονης .

Ο ύποπτος φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές και σε θεληματική κατάθεση που έδωσε στις 25/4/2019 τη διάπραξη επτά συνολικά φόνων με θύματα πέντε αλλοδαπές γυναίκες και δύο παιδιά.

Πρόκειται για τη Mary Rose και την ανήλικη κόρη της Sierra – Graze, την Arian Palanas , την Maricar Valdez, την Livia Florentina  και την ανήλικη κόρη της Elena Bunea και Khadha Anu .

Όλα τα θύματα είχαν καταγγελθεί στην Αστυνομία ως ελλείποντα πρόσωπα εκτός από τη γυναίκα από το Νεπάλ για την οποία είχε γίνει καταγγελία στο γραφείο του λειτουργού μετανάστευσης ότι εγκατέλειψε το χώρο εργασίας της.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί πέντε σοροί ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλων δύο θυμάτων στη Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας είχε εγκρίνει την Κυριακή 5 Μαΐου, το αίτημα της Αστυνομίας για περαιτέρω κράτηση του υπόπτου για άλλες οκτώ ημέρες.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία η Αστυνομία διατηρεί το δικαίωμα της προσαγωγής του υπόπτου στο δικαστήριο για ανανέωση διαταγμάτων προσωποκράτησης για περίοδο τριών μηνών εάν αυτό κριθεί απαραίτητο για την ολοκλήρωση των ερευνών και στη συνέχεια να προχωρήσει σε καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον του δικαστηρίου.