Ενώπιον του Ανωτάτου σήμερα πέραν των 50 προσφυγών για το κούρεμα

Ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου σήμερα πέραν των πενήντα υποθέσεις αναφορικά με το κούρεμα καταθέσεων πέραν των €100 χιλιάδων στις δύο κυπριακές τράπεζες.

Οι προσφυγές στρέφονται εναντίον του διατάγματος του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο εκδόθηκε στις 29 Μαρτίου και προνοεί τη διάλυση της Λαϊκής τράπεζας και το κούρεμα των καταθέσεων, άνω των €100 χιλιάδων της τράπεζας Κύπρου.

Στο μεταξύ μεγάλος αριθμός προσφυγών από κύπριους αλλά και αλλοδαπούς αναμένεται ότι θα υποβληθεί μέχρι και τις 12 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία θα λήξει το χρονικό περιθώριο υποβολής ενστάσεων.

Ομαδική προσφυγή για τα μέλη του, ετοιμάζεται να υποβάλει και ο Σύνδεσμος Καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας, ο οποίος καλεί τα μέλη του να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα, τα οποία θα παραδώσουν στο δικηγόρο που θα ετοιμάσει την προσφυγή στα δικαστήρια, για διεκδίκηση της περιουσίας και των δικαιωμάτων τους.

Σημειώνεται ότι η όποια απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου είναι τελεσίδικη για όλες τις υποθέσεις και δεν τίθεται θέμα έφεσης. Αρκετοί όμως από τους προσφεύγοντες ήδη ετοιμάζονται να παραπέμψουν την υπόθεση τους και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.