Ενώπιον της Ερευνητικής επιτροπής ο Χάρης Γεωργιάδης

O υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης αναμένεται να καταθέσει σήμερα ενώπιον της  Ερευνητικής Επιτροπής για τη κατάρρευση του Συνεργατισμού.

Ο ΥΠΟΙΚ, τις τελευταίες μέρες δέχεται τα πυρά του Γεικού Ελεγκτή και της Διοικήτριας της Κεντρικής τράπεζας, Χρυστάλλας Γιωρκάτζη.

Ο Γενικός Ελεγκτής κατηγόρησε τον ΥΠΟΙΚ,  λέγοντας ότι ο υπουργός διοικούσε τη ΣΚΤ. Κατά την παρουσία του ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών, ο κ. Μιχαηλίδης εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά των χειρισμών του υπουργού Οικονομικών σε σχέση με τον Συνεργατισμό.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, δήλωσε, χωρίς περιστροφές, ενώπιον της Βουλής ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στον Χάρη Γεωργιάδη για τη διαχείριση της Κυπριακής Εταιρείας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων ΚΕΔΙΠΕΣ.

Η κ. Γιωρκάτζη κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι σφύριζε αδιάφορα στις επιστολές- προειδοποιήσεις που του έστελλε καθώς δεν έπαιρνε μέτρα για να διορθώσει την κακή εταιρική διακυβέρνηση που επικρατούσε στη ΣΚΤ.

Η κατάθεση του Υπουργού Οικονομικών αναμένεται να είναι μαραθώνια. Θα αρχίσει στις 09:00 το πρωί και θα πραγματοποιηθεί σε δύο σκέλη, με το δεύτερο μέρος να αρχίζει στις 14:30.

Σημειώνεται πως δεν έχει γίνει γνωστό αν ο κ. Γεωργιάδης θα παρουσιαστεί ενώπιον της Επιτροπής και για δεύτερη κατάθεση, αφού ο εβδομαδιαίος προγραμματισμός της Ερευνητικής τον οποίο δημοσιεύει, λήγει σήμερα χωρίς να υπάρχει άλλη προγραμματισμένη συνεδρία.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι, μετά την έντονη κριτική, που δέχθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το άδοξο τέλος του Συνεργατισμού, ο Χάρης Γεωργιάδης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος δεν την έκανε αποδεκτή, αλλά παρείχε πλήρη πολική στήριξη στον ΥΠΟΙΚ.