Ενώπιον της Επιτροπής ελέγχου η συμφωνία ΣΚΤ με Altamira

Ενώπιον της Επιτροπής ελέγχου τίθεται αύριο, η συμφωνία μεταξύ της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και της ισπανικής Altamira για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων.

Επίσης αναμένεται να συζητηθεί και η παραχώρηση μετοχών της Συνεργατικής Τράπεζας στους πελάτες της.

Η Επιτροπή ελέγχου θα συνεδριάσει αύριο στις 09.00 κατόπιν σχετικού αιτήματος του Βουλευτή του Κινήματος των Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Γιώργου Περδίκη.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής Ζαχαρίας Κουλίας είχε δηλώσει πως το θέμα του Συνεργατισμού είναι πολύ ευαίσθητο και πολύ σημαντικό και ως εκ τούτου, μετά το αίτημα του Βουλευτή Γιώργου Περδίκη για συζήτηση των εξελίξεων, μίλησε με όλα τα κόμματα, τα οποία αποδέχθηκαν την πρόσκληση, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα του ζητήματος.

Σχολιάζοντας το θέμα της συμφωνίας της ΣΚΤ με την Altamira για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, ο κ. Κουλίας είπε πως αυτό που επιχειρείται είναι να εφαρμοστεί μια πρακτική που «δούλεψε» στην Ισπανία, σε μια μικρή χώρα όπως η Κύπρος.

Αν προσπαθήσουν να εφαρμόσουν αυτή την πρακτική στην Κύπρο, δεν θα πετύχουν το επιθυμητό και το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό, είπε ο κ. Κουλίας.

Πάντως οι δανειολήπτες του Συνεργατισμού θέλουν απαντήσεις και θα πρέπει να τις έχουν.