Εντυπωσιακή σπάνια εμφάνιση του «επιθεωρητή Κλουζό»… του ροζ σαλαχιού (Photos)

Το εξαιρετικά σπάνιο, τεράστιο και… ροζ σαλάχι, που αναγνωρίστηκε από τους επιστήμονες μόλις το 2015, εμφανίστηκε ξανά στις αυστραλιανές ακτές!

Πρόκειται, αναμφίβολα, για το πιο σπάνιο είδος σαλαχιού στον κόσμο.

Άλλωστε, αναγνωρίστηκε μόλις το 2015 από τους επιστήμονες και από τότε, ελάχιστες φορές μας έχει κάνει την τιμή να εμφανιστεί.

Να, όμως, που ήρθε η ώρα να θαυμάσουμε ξανά αυτό το θαύμα της φύσης.

Διότι το τεράστιο ροζ σαλάχι, που ονομάζεται αλλιώς και «επιθεωρητής Κλουζό», μια ονομασία, φυσικά, που έχει προέλθει από την ταινία Ροζ Πάνθηρας για ευνοήτους λόγους, έκανε ξανά την εμφάνισή του στις αυστραλιανές ακτές!

Το συγκεκριμένο σαλάχι, που ζυγίζει δύο, περίπου, τόνους, παρακολουθείται από το Project Manta, μια αυστραλιανή οργάνωση, η οποία προσπαθεί να κατανοήσει πού οφείλεται το παράξενο χρώμα του. Όλα συγκλίνουν, πάντως, ότι πρόκειται για αποτέλεσμα μιας γενετικής μετάλλαξης παρόμοιας με τον αλμπινισμό (λευκοπάθεια).

Αυτή η γενετική μετάλλαξη, όπως λέει ένας ειδικός από το Project Manta, προκαλεί την έκκριση ροζ μελανίνης, φαινόμενο το οποίο ονομάζεται ερυθρισμός. Σε ορισμένα ζώα δημιουργεί μια ασυνήθιστη κοκκινωπή απόχρωση, αλλά μπορεί επίσης να δώσει και ροζ χρώμα στο δέρμα τους, όπως σε αυτό το σαλάχι.

Όπως και να έχει, το θέαμα είναι εντυπωσιακό.