Εντοπίστηκε και τρίτο σκάφος μεταναστών στην περιοχή του Ακάμα

  • Μετά τα δύο σκάφη με τους 62 παράτυπους μετανάστες που έφτασαν χθες ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο, εντοπίστηκε ένα ακόμα σκάφος το οποίο μετέφερε μετανάστες στην περιοχή του Ακάμα

Σε κινητοποίηση τέθηκε εκ νέου η Λιμενική τα ξημέρωματα, μετά από πληροφορία για εντοπισμό σκάφους με μετανάστες στην περιοχή Λάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος το οποίο φαίνεται να αναχώρησε από την Αττάλεια αφίχθηκε γύρω στις 04:30. Σε αυτό επέβαιναν 30 άντρες ηλικίας 17 – 40 ετών από τη Συρία. Αφού αποβιβάστηκαν στη στεριά, οι μετανάστες εντοπίστηκαν από ένα πρόσωπο το οποίο έπαιρνε βόλτα τους σκύλους του.

Αυτή τη στιγμή λαμβάνονται καταθέσεις από τους επιβαίνοντες και με την ολοκλήρωση των εξετάσεων οι μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν με λεωφορεία στο Κέντρο Φιλοξενίας “Πουρνάρα”.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το τρίτο σκάφος με μετανάστες που έφτασε στην Κύπρο τις τελευταίες ώρες. Συγκεκριμένα, γύρω στις 3.30 χθες το απόγευμα, μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας εντόπισαν και ανέκοψαν ξύλινο σκάφος το οποίο βρισκόταν 14 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο στην επαρχία Αμμοχώστου. Στο σκάφος επέβαιναν 26 πρόσωπα (19 άντρες, 3 γυναίκες και 4 ανήλικα παιδιά).

Λίγο αργότερα, στις 5.30 το απόγευμα, μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας εντόπισαν και ανέκοψαν δεύτερο ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν 36 πρόσωπα (26 άντρες, 3 γυναίκες και 7 ανήλικα παιδιά).