Εντοπίστηκε η σωρός του 65χρονου Λάμπρου Μάστρου

Γύρω στις 08.30 το πρωί, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Θέκλας το πτώμα του 65χρονου Λάμπρου Μάστρου από το Λιοπέτρι, η τύχη του οποίου αγνοείτο από την Κυριακή το απόγευμα όταν είχε πάει με τον γιο του Δημήτρη, 39 χρόνων, για ψάρεμα με καλάμι στην περιοχή Κάος της Ξυλοφάγου, που είναι έδαφος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

Η σορός του 65χρονου έχει ήδη παραληφθεί από άνδρες του ΤΑΕ Αμμοχώστου και έχει αναγνωριστεί.

Ο Διοικητής του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Κώστας Φυτηρής «η σορός του 65χρονου εντοπίστηκε γύρω στις 08.30 το πρωί, στη περιοχή Αγίας Θέκλης, περίπου 5 χιλιόμετρα μακριά από τη σκηνή όπου χθες γίνονταν οι έρευνες για εντοπισμό των δύο ατόμων».

Πρόσθεσε ότι «όπως αναμενόταν τα ρεύματα έβγαλαν στην επιφάνεια της θάλασσας το πτώμα. Γι’ αυτό το λόγο οι έρευνες που ξεκίνησαν το πρωί κάλυψαν εκτός από τη θαλάσσια περιοχή όπου εντοπίστηκε χθες το πτώμα του 39χρονου, μεγαλύτερη ακτίνα. Τελικά η σορός του 65χρονου εντοπίστηκε από σκάφος στη θάλασσα και από άτομα που διενεργούσαν έρευνες στη στεριά, να επιπλέει κοντά στην ακτή».

Ανέφερε ακόμα ότι «μόλις εντοπίστηκε το πτώμα να επιπλέει κοντά στην ακτή, αμέσως μετέβη στη περιοχή σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας, άνδρες της οποίας αφού αναγνώρισαν τη σορό την ανέσυραν από τη θάλασσα και την μετέφεραν στην ξηρά».

Επειδή η περιοχή όπου εντοπίστηκε η σορός του Λάμπρου Μάστρου δεν εμπίπτει στο έδαφος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, το άψυχο σώμα του παραλήφθηκε από άνδρες του Αστυνομικού Σταθμού Αγίας Νάπας και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε κλινική της περιοχής.

Αναμένεται ότι αργότερα σήμερα η σορός θα διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου την Πέμπτη θα διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροτομή, προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Μετά τον εντοπισμό του πτώματος του 65χρονου, οι έρευνες, στις οποίες συμμετείχαν μέλη της ΕΜΑΚ, του Ουλαμού Υποβρυχίων Καταστροφών, η Λιμενική και Ναυτική αστυνομία και ελικόπτερα, έχουν διακοπεί.