Εντοπίστηκε ένα νέο κρούσμα από άτομο που επρόκειτο να εισαχθεί σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών

Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 1,445 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκε 1 κρούσμα του ιού SARS-CoV-2.

Συγκεκριμένα, το θετικό στον ιό άτομο εντοπίστηκε από 216 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.

Σημειώνεται ότι το θετικό στον ιό άτομο επρόκειτο να εισαχθεί σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών. Ενεργοποιήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα και μεταφέρθηκε ήδη στο Eden.

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

  • Από το πρόγραμμα ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, ολοκληρώθηκαν 226 εργαστηριακές εξετάσεις,
  • Από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ολοκληρώθηκαν 8 εργαστηριακές διαγνώσεις,
  • Από ιδιωτική πρωτοβουλία, διεκπεραιώθηκαν 92 εργαστηριακές εξετάσεις,
  • Από τα δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, διεκπεραιώθηκαν 699 εργαστηριακές διαγνώσεις,
  • Από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, ολοκληρώθηκαν 184 εργαστηριακές εξετάσεις, και
  • Από πρόγραμμα που διενεργεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για τον έλεγχο του προσωπικού που εργάζεται στους χώρους των Δικαστηρίων, είχαμε αποτέλεσμα για 20 δείγματα.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 1,003.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου παραμένει νοσηλευόμενος ένας ασθενής με COVID-19.