Εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας – Πρόστιμο σε 117 πολίτες που δεν φορούσαν μάσκα

Εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας -Πρόστιμο σε 117 πολίτες που δεν φορούσαν μάσκα

Η Αστυνομία συνεχίζει εντατικά τους ελέγχους, σε σχέση με τη τήρηση των προνοιών των διαταγμάτων για αναχαίτηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα από τις 6π.μ. της Παρασκευής, 7/8/2020 μέχρι και τις 6π.μ. σήμερα, τα μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν συνολικά 3473 ελέγχους σε όλες τις πόλεις, από τους οποίους προέκυψαν 49 καταγγελίες σε διάφορα υποστατικά και 117 καταγγελίες πολιτών. Η πλειοψηφία των καταγγελιών αφορούσε τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Αναλυτικά ανά επαρχία, η Αστυνομία διενήργησε 369 ελέγχους, 15 καταγγελίες υποστατικών και 41 καταγγελίες πολιτών στην επαρχία Λευκωσίας, 1198 ελέγχους, 9 καταγγελίες υποστατικών και 41 καταγγελίες πολιτών, στη Λεμεσό, 647 ελέγχους, 6 καταγγελίες υποστατικών και 14 καταγγελίες πολιτών στην Λάρνακα, 235 ελέγχους 16 καταγγελίες υποστατικών και 13 καταγγελίες πολιτών στην Πάφο, 677 ελέγχους 3 καταγγελίες υποστατικών και 6 πολιτών στην Αμμόχωστο και 417 ελέγχους 2 καταγγελίες πολιτών στο διαμέρισμα Μόρφου.

Οι έλεγχοι στοχεύουν στην αποφυγή της εκ νέου εξάπλωσης του ιού στην κοινωνία και επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι της Αστυνομίας θα συνεχίσουν να είναι αυστηροί και τα μέλη της Δύναμης θα προβαίνουν σε καταγγελίες εκεί και όπου εντοπίζονται παραβιάσεις των σχετικών διαταγμάτων.

Σημειώνεται, ότι η εφαρμογή των μέτρων προστασίας είναι πάνω απ’ όλα ζήτημα δημόσιας υγείας. Η επίδειξη υπευθυνότητας από όλους και η πειθαρχία προς τις οδηγίες των ειδικών και τα πρωτόκολλα είναι επιβεβλημένη για τη δική μας προστασία, αλλά και των γύρω μας.