Ενταση ΗΠΑ-Κίνας! Αμερικανικά B-52 με δυνατότητα πυρηνικών όπλων στο Γκουάμ…

Σε επικίνδυνα επίπεδα φέρεται να έχει ανέβει η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, καθώς η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να κατηγορεί ευθέως το Πεκίνο για την εμφάνιση και τη διασπορά του νέου κορωνοϊού, ζητώντας την επιβολή κυρώσεων και τη δημιουργία ενός ενιαίου διεθνούς μετώπου ενάντια στη μεγάλη ασιατική δύναμη. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, οι ΗΠΑ μετέφεραν τέσσερα βομβαρδιστικά B-52 Lancer στη ναυτική βάση Γκουάμ, την πιο κοντινή που διαθέτουν στον Ειρηνικό Ωκεανό από την Κίνα.

Μαζί με τα τέσσερα βομβαρδιστικά, τα οποία διαθέτουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν ατομικά και πυρηνικά όπλα, στη νήσο Γκουάμ μεταφέρθηκαν και 200 αλεξιπτωτιστές από τη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας Andersen, στο Τέξας. Την είδηση επιβεβαίωσε η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορίας. Η Πολεμική PACAF χαρακτήρισε την ανάπτυξη των αεροπλάνων και της μονάδας αλεξιπτωτιστών ως «προσωρινή», δεν εξήγησε, ωστόσο, τους λόγους και τους σκοπούς της.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, δήλωσε για πολλοστή φορά ότι υπάρχουν σημαντικές αποδείξεις για την προέλευση του νέου κορωνοϊού από κινεζικό εργαστήριο. Στο ίδιο μήκος κύματος τις προηγούμενες ημέρες και ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιτίθεται σε κάθε του δημόσια τοποθέτηση εναντίον της κινεζικής ηγεσίας.

Την περασμένη εβδομάδα, το Πεκίνο ανέφερε ότι εκδίωξε το πλοίο USS Barry, έναν καταστροφέα κατευθυνόμενων πυραύλων των ΗΠΑ, από τα ύδατα της Νότιας Κινεζικής Θάλασσας.

Το Πεντάγωνο δεν αποκάλυψε ακριβώς πόσο καιρό αναμένεται να παραμείνουν τα βομβαρδιστικά στη βάση του νησιού Γκουάμ.