Εννέα χρόνια φυλάκιση σε 37χρονο για υπόθεση ναρκωτικών

Το Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε σήμερα στη Λευκωσία, καταδίκασε 37χρονο σε ποινή φυλάκισης 9 ετών, αφού τον έκρινε ένοχο σε υπόθεση που αφορά ναρκωτικά.

Η υπόθεση αφορούσε την κατάσχεση ενός κιλού κάνναβης στις 11/06/2016 όταν μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών (Υ.ΚΑ.Ν) μετά από πληροφορία ότι όχημα επρόκειτο να κατευθυνθεί από τη Λάρνακα προς τη Λευκωσία μεταφέροντας μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, παρά την έξοδο του κυκλικού κόμβου Καλαμών στη Λευκωσία, έκαναν σήμα σε ύποπτο όχημα ενοικιάσεως να σταματήσει για έλεγχο.

Αντί αυτού, ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα και κάτω από συνθήκες που διερευνώνται προσέκρουσε σε δύο περιπολικά οχήματα, ενώ συνέχισε την πορεία του οδηγώντας αμελώς και επικίνδυνα με κατεύθυνση προς τον κυκλικό κόμβο της λεωφόρου Δημήτρη Βικέλα.

Για να γίνει κατορθωτή η ανακοπή του οχήματος αφού οδηγείτο επικίνδυνα για την τροχαία κίνηση και τους χρήστες του οδικού δικτύου, τα μέλη της Αστυνομίας έκαναν χρήση του υπηρεσιακού οπλισμού, ενώ το ύποπτο όχημα συνέχισε την πορεία του προς τον κυκλικό κόμβο της λεωφόρου 25ης Μαρτίου.

Αφού διένυσε κάποια απόσταση, ο οδηγός θεάθηκε να ρίχνει από το παράθυρο του οδηγού ένα πακέτο περιτυλιγμένο με κολλητική ταινία, το οποίο όπως διαπιστώθηκε περιείχε κοκαΐνη βάρους ενός κιλού περίπου και παραλήφθηκε ως τεκμήριο.

Στη συνέχεια, το όχημα ανακόπηκε στην οδό Ανεξαρτησίας στο Στρόβολο, όταν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται και πάλι προσέκρουσε σε υπηρεσιακό όχημα και όπως διαπιστώθηκε οδηγός ήταν 37χρονος.

Όταν ο 37χρονος πληροφορήθηκε για τα αδικήματα που διέπραξε της αμελούς και επικίνδυνης οδήγησης και του επιστήθηκε η προσοχή στο νόμο, επιτέθηκε και κτύπησε με τα χέρια του μέλος της Υ.ΚΑ.Ν, τραυματίζοντας το. Ακολούθως, χρησιμοποιήθηκε η ανάλογη βία και αφού ακινητοποιήθηκε, ο ύποπτος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια δύο κινητά τηλέφωνα. Ο 37χρονος αμέσως μετά τη σύλληψή του ζήτησε όπως εξεταστεί από ιατρό και ακολούθως μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου εξετάστηκε από τον επί καθήκοντι ιατρό και ιατροδικαστή και στη συνέχεια κρατήθηκε για προληπτικούς λόγους για νοσηλεία.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μετέβη επίσης και ο τραυματίας αστυνομικός, ο οποίος σύμφωνα με τον επί καθήκοντι ιατρό υπέστη μεταξύ άλλων εκχυμώσεις και εκδορές και αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών, απολύθηκε. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του υπόπτου εντοπίστηκαν δύο κάρτες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες παραλήφθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις.