Ενιαία διοίκηση εξέλεξε η Συριακή αντιπολίτευση

Ενιαία διοίκηση 30 ατόμων εξέλεξε σήμερα η συριακή αντιπολίτευση στην Τουρκία, όπου και πραγματοποιήθηκε η συνάντηση. Σε αυτή έλαβαν μέρος και αξιωματούχοι ασφαλείας από ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ιορδανία και χώρες του Περσικού Κόλπου.

‘”H ηγεσία είναι οργανωμένη σε πολλά μέτωπα. Είμαστε στη διαδικασία εκλογής στρατιωτικού επικεφαλής και εκλογής πολιτικών εκπροσώπων για κάθε περιοχή” δήλωσε στο πρακτορείο Reuters στέλεχος της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, ο ο Ζορζ Σάμπρα, ο επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου, της κυριότερης συνιστώσας του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να παρέμβει άμεσα απέναντι “σ’ αυτόν τον δολοφόνο”, όπως χαρακτήρισε τον Άσαντ, με πράξεις όχι μόνο με λόγια, για να προλάβει την καταστροφή που θα σήμαινε η χρήση χημικών απο το καθεστώς.

“Ο κίνδυνος δεν απειλεί μόνο τη Συρία και τους γείτονές της αλλά θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και για την παγκόσμια ασφάλεια” υποστήριξε ο Σάμπρα

Να σημειώσουμε ότι η εκλογή της διοίκησης έγινε λίγες ημέρες πριν τη διάσκεψη της ομάδας των Φίλων της Συρίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μαρακές την επόμενη εβδομάδα