Ενδοκυβερνητικό “μπάχαλο” με το νέο φόρο ακινήτων

Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών για το φορολογικό αλλά κυρίως με σκοπό να εξεταστούν οι εισηγήσεις των υπηρεσιών του υπουργείου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Χθες, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έξαλλος απο τις ενδοκυβερνητικές βολές που δέχεται και μάλιστα απο γαλάζιους βουλευτές, αλλά και μετά τα σενάρια που έχουν ξεσπάσει για κατάργηση του αφορολόγητου στα ακίνητα παρενέβη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega με στόχο να καθησυχάσει την κοινή γνώμη.

“Με μεγάλη κατάπληξη άκουσα τις τοποθετήσεις στη Βουλή, αλλά και στα ΜΜΕ, για τη φορολόγηση ακινήτων. Ουδείς νέος φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στα ακίνητα. Το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε, χθες, σχετική ανακοίνωση που φαίνεται ότι όλοι την έχουν αγνοήσει!” σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε πως “Κάνουμε διάλογο με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση για το πώς θα μοιραστεί με το δικαιότερο τρόπο ο φόρος στα ακίνητα. Δεν σκοπεύουμε να επιβάλουμε νέους φόρους. Όσα έσοδα εισπράτταμε, τα ίδια σκοπεύουμε να εισπράττουμε.

Θα ληφθούν υπόψη όλοι οι παράγοντες. Θα προσαρμόσουμε τις αντικειμενικές αξίες, όπου διαφέρουν, στις εμπορικές.

Αντιλαμβάνομαι πλήρως το πρόβλημα που έχει σήμερα η ελληνική κοινωνία. Η πρώτη προτεραιότητα είναι να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία.

Με το  νέο φορολογικό νομοσχέδιο τα νοικοκυριά που είναι κάτω από τις 25 χιλ. ευρώ έχουν όφελος.

Μου ασκείται κριτική, αλλά κανείς δεν κάνει προτάσεις. Αν δεν κάνουμε τίποτε σημαίνει χρεοκοπία. Η χώρα είχε φτάσει σε οριακό σημείο, κινδύνευε να βγει εκτός Ευρωζώνης και να χρεοκοπήσει. Εμείς, τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση,  προσπαθούμε με το μικρότερο δυνατόν κόστος για τον Έλληνα πολίτη να φέρουμε τη χώρα σε βιώσιμη κατάσταση.

θέλουμε έσοδα περίπου 3 δισ. το χρόνο από τα ακίνητα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε με δικαιότερους και απλούστερους φόρους.”

 

ΜΕΓΑ