Ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της δεύτερης μεγάλης δημοσκόπησης των Προεδρικών Εκλογών

Την δεύτερη μεγάλη δημοσκόπηση πραγματοποίησε το Σίγμα και παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στην εκπομπή του Γιάννη Καρεκλά “Χωρίς Περιστροφές”.

Τα στοιχεία που προκύπτουν είναι αρκετά ενδιαφέρων καθώς ως καταλληλότερος στο ερώτημα ποιος είναι ο κατάλληλος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Νίκος Αναστασιάδης προηγείται κατα πολύ με 38% έναντι του δεύτερου, Νικόλα Παπαδόπουλου με ποσοστό 19%.

Την ίδια στιγμή  στο ερώτημα ποιος έχει καλύτερη παρουσία στην προεκλογική εκστρατεία μέχρι σήμερα, προηγείται για άλλη μια φορά ο Νίκος Αναστασίαδης με ποσοστό 31%, ο Νικόλας Παπαδόπουλος 20%, ο Σταύρος Μαλάς 8% και ο Γιώργος Λιλλήκας 3%. 18% απάντησε “Κανένας” ενώ 19% ΔΓ/ΔΑ.

Σε ότι αφορά τον δεύτερο γύρο, το πιο επικρατέστερο δίδυμο των Προεδρικών Εκλογών, είναι αυτό του Νίκου Αναστασιάδη – Νικόλα Παπαδόπουλο, με ποσοστό 46%. Ακολουθεί με 40% το δίδυμο Νίκος Αναστασιάδης-Σταύρος Μαλάς.

 

Στην περίπτωση που περάσει το επικρατέστερο δίδυμο Νίκου Αναστασιάδη και Νικόλα Παπαδόπουλου, οΝίκος Αναστασιάδης εξασφαλίζει ποσοστό 39%, ενώ ο Νικόλας Παπαδόπουλος 32%. Ένα ποσοστό γύρω στο 14% απάντησε ότι δεν θα κατέλθει στις κάλπες για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, ενώ 8% δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσει. Τα Λευκά/Άκυρα κυμαίνονται στο 3%.

Από την άλλη στην περίπτωση που στον δεύτερο γύρο περάσουν Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς, ο Νίκος Αναστασιάδης εξασφαλίζει ποσοστό 45% έναντι 23% του Σταύρου Μαλά. 16% απάντησε ότι δεν θα κατέλθει στις κάλπες για να ψηφίσει, ενώ το 8% δεν έχει ακόμα αποφασίσει τι θα ψηφίσει. Τα λευκά και τα άκυρα παραμένουν στο 4%.

Στο θέμα της κάλυψη των προεκλογικών εκστρατειών από τα ΜΜΕ, το 28% των συμμετεχόντων υποστηρίζει ότι τα ΜΜΕ καλύπτουν την προεκλογική εκστρατεία με μη αντικειμενικό τρόπο ενώ 24% υποστηρίζει ότι καλύπτεται αντικειμενικά η προεκλογική εκστρατεία. 18% απάντησε ούτε αντικειμενικά ούτε μη αντικειμενικά.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης:

Πηγή:sigmalive.com