Ενδεχόμενο έκδοσης ευρωπαϊκού ή και διεθνούς εντάλματος σύλληψης για τον Ο. Βασιλείου

Η Αστυνομία αξιολογεί τις πληροφορίες, οι οποίες φέρουν τον ΓΓ της ΕΠΟΕΤ ΟΗΟ – ΣΕΚ Ορέστη Βασιλείου να βρίσκεται στο εξωτερικό, και αναλόγως με τις εξελίξεις ενδέχεται να εκδοθεί ευρωπαϊκό ή και διεθνές ένταλμα σύλληψης, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

Ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση της αγοραπωλησίας τ/κ γης στη Δρομολαξιά, και συγκεκριμένα για τον μη εντοπισμό και την μη σύλληψη του Ορέστη Βασιλείου, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι η Αστυνομία αξιολογεί τις πληροφορίες που υπάρχουν και φέρουν το τέταρτο άτομο να βρίσκεται στο εξωτερικό, για να δει πώς θα προχωρήσει με την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης, αξιολογώντας και τα στοιχεία από την Interpol. «Αν χρειαστεί, ανάλογα με τις πληροφορίες που θα υπάρξουν θα προχωρήσουμε τις διαδικασίες για εντοπισμό του», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε πως η διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις αν δεν εντοπιστεί και δεν επιστρέψει στην Κύπρο, είναι η έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και αποστολή στη χώρα που βρίσκεται ή και έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης αν βρίσκεται σε χώρα εκτός ΕΕ.

Ο κ. Αγγελίδης είπε στη συνέχεια ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι δεν θα έρθει στην Κύπρο, αλλά ούτε και ότι βρίσκεται σε χώρα εκτός ΕΕ.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορία ότι ο Βασιλείου είχε ενημερωθεί για την έκδοση του εντάλματος και για αυτό έφυγε από την Κύπρο, είπε ότι από πλευράς της Αστυνομίας δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε ενδείξεις ότι μέλη της Δύναμης ενημέρωσαν το συγκεκριμένο πρόσωπο πριν την έκδοση των ενταλμάτων.

«Τα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν χθες και γνώριζαν μόνο τα μέλη που διερευνούν την υπόθεση και δεν είχε ενημέρωση οποιοσδήποτε άλλος αναρμόδιος από πλευράς Αστυνομίας», είπε.

Ερωτηθείς αν διεξάγεται κάποια έρευνα για το αν ενημερώθηκε πριν την έκδοση, ο κ. Αγγελίδης απάντησε αρνητικά, επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ή πληροφορίες που να δείχνουν ότι είχε ενημερωθεί από μέλος ή μέλη της Αστυνομίας και γι’ αυτό αναχώρησε από την Κύπρο.

Ερωτηθείς αν ο μάρτυρας που έδωσε κατάθεση βάσει της οποίας έγιναν οι συλλήψεις, βρίσκεται υπό την προστασία της Αστυνομίας, ο κ. Αγγελίδης είπε πως με βάση τις μαρτυρίες που υπήρχαν και την αξιολόγηση του μαρτυρικού υλικού για τη συγκεκριμένη υπόθεση, είχαμε αποταθεί στο Δικαστήριο, το οποίο έκρινε ότι υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να εκδοθούν τα εντάλματα σύλληψης, με αποτέλεσμα τη σύλληψη των τριών.

Σε ερώτηση αν υπάρχει η σκέψη από πλευράς Αστυνομίας κάποιοι να μπουν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, ο κ. Αγγελίδης είπε πως στο παρόν στάδιο δεν υπάρχει τέτοια σκέψη. «Αυτό θα γίνει, αν χρειαστεί, σε μεταγενέστερο στάδιο και είναι θέμα το οποίο θα εξετάσει η Νομική Υπηρεσία», είπε.