Ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας της Βουλής

Σε συνάντηση που είχαν σήμερα στη Βουλή, ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, συζήτησαν για μέτρα για ενίσχυση της ασφάλειας της Βουλής.

Στη συνάντηση ο Υπουργός παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής έκθεση εμπειρογνωμόνων της Αστυνομίας για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Νικολάου, τα μέτρα θα αφορούν τόσο την ασφάλεια του κτιρίου και των εγγράφων της Βουλής, όσο και των Βουλευτών και του προσωπικού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Υπουργό, τα μέτρα στρέφονται προς την κατεύθυνση της ανακατανομής των καθηκόντων των αστυνομικών που είναι στη φρουρά της Βουλής, ώστε να ανταποκριθούν καλύτερα στα μέτρα ασφάλειας που θα πρέπει να ληφθούν, καθώς και της αναβάθμισης του συστήματος του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, του ελέγχου των εισόδων και εξόδων του κτιρίου της Βουλής και των εγκαταστάσεων.

«Όσον κι αν θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε ανοιχτοί στην πρόσβαση του πολίτη στους θεσμούς θα πρέπει να υπάρχουν και κάποια μέτρα ασφάλειας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έλεγχος θα είναι τέτοιος που θα στερήσει τη δυνατότητα κάποιου να εισέλθει» ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Σημείωσε ακόμα ότι στο παρελθόν υπήρξαν διάφορα περιστατικά και συνεπώς δεν είναι αδικαιολόγητη η λήψη οποιονδήποτε μέτρων ασφάλειας.