Ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου για την παιδεία

«Αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησής μας η περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση της συνεργασίας και ο περαιτέρω συντονισμός των ενεργειών μας σε όλα τα επίπεδα, στους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, της Νεολαίας και του Αθλητισμού», διαβεβαίωσε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Κενεβέζος τον Πρέσβη της Ελλάδας Βασίλειο Παπαϊωάννου.

Στις δύσκολες αυτές μέρες που διέρχονται τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος, είπε ο κ. Κενεβέζος, η ενδυνάμωση και η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου,  θα πρέπει να θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ, τόσο σε ό,τι αφορά στις διμερείς μας σχέσεις όσο και σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή μας σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς, όπου μοιραζόμαστε κοινά συμφέροντα και επιδιώξεις.

Ο κ. Κενεβέζος είπε επίσης ότι το υπουργείο είναι στη διάθεσή του Πρέσβη «για να συμβάλει, με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει οι λειτουργοί του, στην επιτυχία της επικείμενης Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Εξέφρασε ικανοποίηση για τη στήριξη που είχε μέχρι σήμερα το υπουργείο σε όλα τα επίπεδα και εξέφρασε σιγουριά ότι αυτή η συνεργασία και οι ουσιαστικές σχέσεις που προωθούν σειρά ζητημάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο.

Ο κ. Παπαϊωάννου είπε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι «όταν μιλάμε για θέματα παιδείας ερχόμαστε στην πρωτοκαθεδρία της συνεργασίας μας μεταξύ των δύο κρατών γιατί μιλάμε ακριβώς για τον ελληνισμό και με αυτό το πνεύμα θα βαδίσουμε από εδώ και μπρος για ό,τι καλύτερο αφορά τα επί μέρους θέματα που έθιξε ο κ. Κενεβέζος.