Ενίσχυση διμερούς εμπορίου Κύπρου – Βρετανίας

Στήριξη της Κύπρου μέσω ενίσχυσης του διμερούς εμπορίου ζητά με επιστολή του προς το αρμόδιο υπουργείο της βρετανικής κυβέρνησης ο βουλευτής βορείου Λονδίνου Mike Freer.

Εκπροσωπώντας την πολυπληθή κυπριακή παροικία της περιφέρειας Finchley και Golders Green, ο Βρετανός βουλευτής ζητά από τον υφυπουργό Εμπορίου Lord Green την ανάληψη δράσης στον τομέα του εμπορίου από κοινού με την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε παρέμβασή του στη Βουλή των Κοινοτήτων, εξάλλου, οMike Freer χαρακτήρισε «ζωτικής σημασίας» την παροχή κάθε δυνατής στήριξης από τη βρετανική κυβέρνηση προς την Κύπρο, ώστε να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές προκλήσεις. «Η προσπάθεια για ενίσχυση του εμπορίου μεταξύ των δύο νησιών θα ωφελήσει αμφότερες τις οικονομίες και επομένως πρέπει να είναι μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης», σημείωσε ο βουλευτής των Συντηρητικών.

Προς την κατεύθυνση αυτή ομάδα Βρετανών βουλευτών που έχουν ενεργή συνεργασία με την παροικία, συμπεριλαμβανομένου του κ. Freer, σχεδιάζουν συνάντηση με εκπροσώπους της βρετανικής Υπηρεσίας Εμπορίου και Επενδύσεων (UKTI) και το υπουργείο Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και Δεξιοτήτων. Σκοπός της συνάντησης θα είναι ο καθορισμός σχεδίου δράσης.