“Εμφύλιος” στους Ανεξάρτητους Έλληνες- “Λαγός” ο Καμμένος- “Αποστάτης” ο Μανώλης

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων με έντονα τα σημάδια της διάσπασης, αφού απο χθες το μεσημέρι έχει ξεσπάσει “εμφύλιος” πόλεμος με σφοδρές επιθέσεις κορυφαίων στελεχών κατά του προέδρου Πάνου Καμμένου.

Και άλλο λάδι στη φωτιά έριξε ο Γιάννης Μανώλης, αποκαλώντας τον πρόεδρο του κόμματος “Λαγό” και κατηγορώντας τον ότι το περίφημο non paper προς τον Κάρολο Παπούλια υπήρχε, παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις του κ. Καμμένου.

“Είπα στα στελέχη “παραιτούμαι”. Δεν θα παραιτηθώ στον Πάνο Καμμένο” είπε ο Γιάννης Μανώλης, ο οποίος άδειασε στην κυριολεξία τον Πάνο Καμμένο σε τηλεοπτική του εμφάνιση.

“Πρώτη φορά είδα πρόεδρο να γίνεται λαγός”, είπε ο ίδιος, σχολιάζοντας την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου απο την συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος και της διοικούσας επιτροπής, “Συγκαλεί τα όργανα και φεύγει.. Δε θέλει κόμμα, ούτε συνέδριο ούτε τίποτα. Δε λειτουργεί τίποτε στο κόμμα” υποστήριξε ο Γιάννης Μανώλης.

Την ίδια ώρα κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι το non paper που προέβλεπε συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας και υπουργό Άμυνας τον κ. Καμμένο, το είχε δώσει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και στην συνέχεια προσπάθησε να τον βγάλει ψεύτη, απειλώντας μαλιστα και με μηνύσεις. “Έχω αποδείξεις ότι το έδωσε..Έκανε το πρώτο λάθος που το δώσε, και το δεύτερο που έβγαλε ψεύτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας” δήλωσε.

Η απάντηση του Πάνου Καμμένου δεν άργησε να έρθει, αφού μέσα απο τον λογαριασμό του στο twitter χαρακτήρισε τον Γιάννη Μανώλη “Επαγγελματία αποστάτη”.

Ήδη όμως απο χθες άρχισαν “τα όργανα” για το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθώς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ και της Διοικούσας επιτροπής ασκήθηκε έντονη κριτική στον Πάνο Καμένο από τους κ.κ. Ζώη και Μαρκόπουλο για τη στρατηγική που ακολουθεί. Ο κ. Καμμένος απουσίαζε από τη συνεδρίαση και ειδοποιήθηκε για τα λεχθέντα κατά τη διάρκειά της. Όταν έφτασε σε αυτή υποστήριξε ότι αυτού του είδους η κριτική δεν βοηθά την συγκεκριμένη περίοδο και σημείωσε ότι στο συνέδριο του Απριλίου μπορούν να συζητηθούν όλες οι διαφωνίες.

Μετά την ομιλία του ο κ. Καμμένος αποχώρησε αμέσως, κάτι που προκάλεσε μεγαλύτερη αναστάτωση μεταξύ των στελεχών στη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής.

Κορυφαίο στέλεχος του κόμματος δήλωσε χθες ότι τινάχτηκε στον αέρα η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Διοικούσας Επιτροπής καθώς “ο κ. Πάνος Καμμένος προκειμένου να μην γίνει συζήτηση για θέματα εξόχως σοβαρά, τόσο για τη γραμμή όσο και για την πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος, αλλά και για ζητήματα ηθικής τάξης, έφυγε αφήνοντας στην κυριολεξία άφωνους τους βουλευτές και τη Διοικούσα Επιτροπή”.

Ο κ. Μαρκόπουλος χρέωσε στον Π. Καμμένο το διχασμό του κόμματος κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να καθαιρεθεί από τη θέση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, θέση την οποία πήρε ο Π. Μελάς.

Ο κ. Καμμένος συνέταξε στην πορεία μία ανακοίνωση με την οποία όμως υπογράφουν οι 16 εκ των 20 βουλευτών του κόμματος. Την ανακοίνωση δεν υπογράφουν  οι κύριοι Μαρκόπουλος, Γιαννάκης, Κουράκος και η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και ο Τέρενς Κουίκ.