Εμείς θεωρούμε ότι το έγγραφο ισχύει και ότι είναι αδιαπραγμάτευτο

Η ΚΟΠ δεν διαπραγματεύεται αλλαγή της συμφωνίας που επιτεύχθηκε χθες στη Ζυρίχη με την Τουρκοκυπριακής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, αλλά ούτε τη διαδικασία υλοποίησής της, τόνισε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης, εκφράζοντας παράλληλα, την εκτίμηση, ότι οι δηλώσεις του κ. Σέρτογλου και η στάση του, είναι το αποτέλεσμα πιέσεων της τ/κ πολιτικής ηγεσίας.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Σέρτογλου ότι δεν είναι ικανοποιημένος από το περιεχόμενο της συμφωνίας αλλά και τα δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο που αναφέρονται σε προσχέδιο συμφωνίας, ο κ. Κουτσοκούμνης είπε ότι δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε την επόμενη μέρα με βάση είτε δηλώσεις, είτε δημοσιογραφικά δημοσιεύματα. «Ο κ. Σέρτογλου γνώριζε τι υπέγραψε στη FIFA και είναι δύσκολο να πιστέψω ότι μετά από 24 ώρες είτε θέλει αλλαγές, είτε θέλει να αλλάξει τους όρους του παιγνιδιού», είπε.

Η ΚΟΠ, σημείωσε ο κ. Κουτσοκούμνης, θεωρεί ότι ο προγραμματισμός της για την επόμενη περίοδο θα γίνει με βάση το έγγραφο που έχει υπογραφθεί. «Απ’ εκεί και πέρα», συνέχισε, «αν ο κ. Σέρτογλου διαφωνεί με το έγγραφο, οφείλει να θέσει τις διαφωνίες του γραπτώς τόσο προς εμάς αλλά και προς τη FIFA και την UEFΑ».

Ερωτηθείς πότε αναμένονται να πραγματοποιηθούν οι Γενικές Συνελεύσεις για έγκριση της συμφωνίας, ο κ. Κουτσοκούμνης είπε ότι δεν έχει προγραμματιστεί οτιδήποτε μέχρι στιγμής ούτε από τη δική μας πλευρά, και προφανώς ούτε και από την πλευρά των Τ/κ.

Σε ερώτηση αν τους προκάλεσε έκπληξη η αντίδραση αυτή της τ/κ πλευράς, ο κ. Κουτσοκούμνης είπε ότι ο κ. Σέρτογλου γνώριζε το περιεχόμενο του εγγράφου εδώ και καιρό, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή του η αντίδραση  ήταν το αποτέλεσμα πιέσεων της τ/κ πολιτικής ηγεσίας. «Από τη στιγμή που κάνει πίσω, έχω την άποψη ότι θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί η πολιτική μας ανάλογα. Αυτή τη στιγμή οφείλουμε να θεωρούμε ότι το έγγραφο ισχύει και ότι είναι αδιαπραγμάτευτο», είπε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει πρόθεση από την πλευρά της ΚΟΠ να επανέλθει στο διάλογο για να αλλάξει πρόνοιες της συμφωνίες, ο κ. Κουτσοκούμνης σημείωσε πως δεν μπορεί να αλλάξουμε τους όρους του παιγνιδιού ανάλογα με την επιθυμία ή τις πολιτικές πιέσεις του καθενός. «Το έγγραφο έτυχε λεπτομερέστερης επεξεργασίας τόσο από εμάς όσο και από την τ/κ ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Εάν έχει προβλήματα ο ίδιος με την πολιτική ηγεσία των Τ/κ είναι θέμα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο ίδιος και τα προβλήματα του να μη τα ρίξει πάνω σε εμάς ή πάνω στην FIFA και την UEFA. Αν είχαμε εμείς προβλήματα με τη δική μας ηγεσία θα ήταν προβλήματα δικά μας τα οποία θα προσπαθούσαμε να λύσουμε εντός του δικού μας χώρου», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ, στις δηλώσεις του ανέφερε στη συνέχεια ότι για την ΚΟΠ το έγγραφο ισχύει και προχωρά ακριβώς με το περίγραμμα που περιγράφεται στο ίδιο το σχέδιο, ενώ πρόσθεσε πως αν οι Τ/κ επιθυμούν συνάντηση για επεξήγηση κάποιων θέσεων αυτή μπορεί να διευθετηθεί. Δεν μπορεί όμως, όπως τόνισε, να συζητηθεί ξανά η ίδια η συμφωνία ή η διαδικασία υλοποίησης των προνοιών της συμφωνίας.

«Η διαδικασία προβλέπει πρώτον την υπογραφή, δεύτερον την έγκριση από τις Γενικές Συνελεύσεις και τρίτον, την υποβολή αίτησης από την τ/κ ομοσπονδία για ένταξη στην ΚΟΠ. Δεν διαπραγματευόμαστε αλλαγή της διαδικασίας αλλά ούτε του εγγράφου», κατέληξε.