Ελλλάδα:Έτοιμος στα τέλη Νοεμβρίου ο φράχτης του ΄Εβρου

Ένα από τα μεγαλύτερα περάσματα λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα, στα σύνορα στον Έβρο «κλείνει». Οι εργασίες στην περιοχή της Νέας Βύσσας προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, και ο φράχτης του Έβρου, με συνολικό μήκος 10.310 μέτρα, θα είναι έτοιμος στα τέλη Νοεμβρίου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας του έργου Πέτρο Δαγρές.

Οι αστυνομικές αρχές της Ελλάδας, δηλώνουν σίγουροι ότι ο φράχτης θα εμποδίσει τη διακίνηση των λαθρομεταναστών. Ήδη τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά.

Με την έλευση από τον περασμένο Αύγουστο 2.000 αστυνομικών στην περιοχή, σε συνδυασμό και με την κατασκευή του φράχτη, μειώθηκε η είσοδος των παράνομων μεταναστών από την Τουρκία, μέσω των χερσαίων συνόρων.

Πέρσι τον Οκτώβριο πέρασαν παράνομα από τα σύνορα του Έβρου περίπου 10.000 λαθρομετανάστες, εφέτος τον αντίστοιχο μήνα, ο αριθμός τους μειώθηκε σε μόλις 26 άτομα!

Ο φράχτης στον Έβρο έχει εξωτερικό ύψος 2,5 μέτρων και εσωτερικό 3 μέτρων. Ανάμεσα στα δύο συρματοπλέγματα τα οποία χωρίζει απόσταση 1,20 μέτρων τοποθετούνται κονσερτίνες με ύψος που θα υπερβαίνει τα 4 μέτρα.