Ελληνική: Τι απαντά για τον συμψηφισμό δανείων – καταθέσεων

Η Ελληνική τράπεζα, μετά τα σφοδρά παράπονα πελατών του Συνεργατισμού, για  συμψηφισμό των  δανείων με τις καταθέσεις τους εξέδωσε ανακοίνωση όπου απαντά τους λόγους που προκλήθηκε όλη αυτή η κατάσταση.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

• Η Ελληνική Τράπεζα έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων από πελάτες της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας («ΣΚΤ») που αφορούν συμψηφισμό καταθέσεών τους που διατηρούσαν με την πρώην ΣΚΤ με δάνεια τα οποία είχαν παραχωρηθεί από την πρώην ΣΚΤ.

• Η Ελληνική Τράπεζα επιθυμεί να διευκρινίσει ότι έχει αποκτήσει όλες τις καταθέσεις του κοινού με την πρώην ΣΚΤ όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί στις 01/09/2018.

• Οποιαδήποτε απόφαση συμψηφισμού δανείων/καταθέσεων ήταν αυστηρά απόφαση της πρώην ΣΚΤ, στην οποία η Ελληνική Τράπεζα δεν είχε οποιαδήποτε εμπλοκή. Αυτή η απόφαση διεκπεραιώθηκε πριν από την απόκτηση και μεταφορά της περιμέτρου στην Ελληνική Τράπεζα και ήταν εκτός του ελέγχου της Ελληνικής Τράπεζας.

• Αντιλαμβανόμαστε ότι, λόγω των συμψηφισμών, μπορεί να έχουν επηρεαστεί τρεχούμενοι λογαριασμοί, πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες, εκδομένες επιταγές, οδηγίες μόνιμης εντολής που ήταν συνδεδεμένα με τα πιο πάνω δάνεια/καταθέσεις.

• Στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε την κατάσταση που δημιουργήθηκε και με την οποία δεν είχαμε οποιαδήποτε σχέση, η Ελληνική Τράπεζα είναι στη διάθεση των συγκεκριμένων πελατών για άμεσο άνοιγμα νέων λογαριασμών (π.χ. κάρτες, βιβλιάρια επιταγών) και οποιαδήποτε άλλη αναγκαία εξυπηρέτηση μέσω του δικτύου καταστημάτων.